SØGNE: Dette til tross for at de fikk flere meldinger om skader på bolighus ved Sangvik etter sprengningen. Skadene oppsto i hus som ligger så langt som 700 meter fra sprengningsstedet.

— Skadene som er påført husene er ikke store nok til å sette i gang politietterforskning, sier politibetjent Jan Eikeland ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til fvn.no.

Fikk refs

Entreprenøren som gjennomførte sprengningen har imidlertid fått refs av politiet.

— Det var et stort sprengningsarbeid i forbindelse med pukkverket på Høllen vest, og var derfor et lovlig arbeid. Men det var en uvanlig stor salve i forhold til det folk i området er vant med, og ligger helt i grenseland på hva som etterforskes. Vi har sagt til entreprenøren at de må ta forholdsregler, og at de må gå gjennom rutiner. De må prøve å unngå dette, sier Eikeland.

De berørte huseierne er av politiet bedt om å ta kontakt med sine forsikringsselskap for å få dekket skadene. Det er meldt om sprekker i plater på kjøkken og sprekker i gulvfliser.

— Vi har fått mellom seks og åtte henvendelser, og har sagt at de må ta kontakt med eget forsikringsselskap. Det har også entreprenøren fått beskjed om, sier politibetjenten.

Skjønner at folk blir redde

Han understreker at politiet ikke bagatelliserer hendelsen. Beboerne i området skal ha opplevd rystelsene som et jordskjelv, og mange var oppskaket etter hendelsen.

— Vi skjønner godt at folk blir redde. Mange har ringt oss, og vi har gitt beskjed om dette til entreprenøren. Også i dag har vi fått et par henvendelser, sier Eikeland, som opplyser at politiet vil vurdere situasjonen igjen om et par dager.

— På generelt grunnlag må vi se på saken igjen i forhold til rutiner hos entreprenøren. Det kan hende vi må ta et møte med dem, sier han.