LILLESAND: — De prøvde å huke fatt i meg på Statoil i Lillesand og ville ha meg til å se på kartet, forteller Morten Boswarva til fvn.no.

Teknikken begynner å bli velkjent.To utenlandske personer har med seg et kart, og spør om veien. Mens de holder kartet utbrettet, forsvinner verdisaker som dugg for sol for dem som prøver å hjelpe.

Klok av skade valgte Boswarva å takke nei. Han opplevde en lignende situasjon i fjor sommer, hvor han ble lurt og loppet. Opplegget var identisk og Boswarva mener bestemt å huske den pågående mannen fra forrige tyveri.

  • De var fire stykker og jeg kjente igjen den ene mannen fra ifjor, forteller Boswarva.

Da Boswarva ikke ønsket noen reprise fra fjoråret svarte de tre, to kvinner og en mann med å bli aggressive og pågående.

  • De ble meget hissige og begynte å skjelle meg ut.

Ifølge Boswarva kjørte de fire, to kvinner, en mann og et lite barn avgårde i en grønn stasjonsvogn av merket Passat. Bilen hadde utenlandske skilter med sotede bakvinduer og forsvant i retning Arendal.

Ved Agder politidistrikt har de i dag ikke mottatt noen meldinger på lignende tilfeller, men er velkjent med teknikken de frekke tyvene benytter seg av.

  • En ting er kartet, det andre er de som vil veksle tohundrelapper, den tredje varianten er den hvor de ringer på og spør om ett glass vann, også har du gullselgere, som er akkurat det samme, sier operasjonsleder Bjarne Bakken til fvn.no.

Han er ikke i tvil om at de er utspekulerte og oppfinnsomme i sine forsøk på å svindle folk.

— De spekulerer sikkert ut nye metoder hver eneste dag, så det er blåøyd å si at det ikke skjer, sier Bakken.

**Les også:

Spør etter veien - raner deg

Skjuler gjenstander med kartet

Eldreranere slo til igjen**