MANDAL: I Lister tingrett erkjente mannen å ha kjørt mot politimannen og kjørt med mannen liggende på panseret. Først da politimannen forsøkte å knuse bilrutene med batongen sin skal mannen ha blitt redd.

LES OGSÅ:

— Tiltalte smilte da jeg lå på panseret

Erkjente vold mot politimann

I retten for politipåkjørsel

Tiltalt for vold mot politimann

Bildesperado må sitte i varetekt

Bildesperado varetektsfengslet i fire uker

Politiet jakter på navngitt bilfører

Mistenkt for politi- påkjørsel vil forklare seg

”Tiltalte forklarte at han som impulshandling kjørte fra stedet med politibetjent NN på panseret. Han hadde bilen i første gir, men kjørte etter egen oppfatning for fort etter forholdene og med en person på panseret”, heter det i dommen fra tingretten.

Det var natt til søndag 1. juni at politibetjenten, som gikk fotpatrulje i Mandal sentrum, traff på 26-åringen. Tidligere har mannen fire dommer mot seg, og i retten fortalte politimannen at han aldri ville forsøkt å stoppe den spektakulære bilturen om han hadde visst hvem som satt bak rattet.

”Politibetjent NN fortklarte at han aldri hadde stilt seg foran bilen dersom han hadde visst at det var tiltalte som kjørte. Både av egen erfaring og det som han har hørt av andre visste han at tiltalte ikke stopper for politiet og ”gir seg aldri””, heter det i dommen.

På spørsmål i retten om hvorfor han kjørte på politimannen sa 26-åringen at det hele var helt fjernt.

— Det er jo helt fjernt, og var egentlig en impulshandling. Det var ikke så smart å kjøre i gågata. I alle fall ikke uten lappen, fortsetter han. Videre sier han at det var frykten for å bli tatt som var årsaken til at han ikke stoppet for politiet.

Tidligere er 26-åringen dømt for en rekke brudd på veitrafikklovgivningen. Forrige gang han ble dømt var så sent som 8. april i år, da han ble dømt blant annet for heleri, promillekjøring og flere ganger for å ha nektet å stoppe for politiet. Han mistet da førerkortet på livstid.

I april ble mannen dømt til 75 dagers fengsel, hvorav 15 dager ble gjort betinget. I Lister tingrett la aktor ned påstand om åtte måneders fengsel som en samledom, men retten fant grunn til å dømme 26-åringen til en samledom på sju måneder.

Foruten episoden hvor mannen kjørte med politimannen i Mandal på panseret, ble mannen også dømt for en annen trafikal hendelse hvor bil var involvert.

Fakta:

  • Klokken 02.15, søndag 1.juni, kjørte en 26 år gammel mann fra Audnedal mot en politimann som viste stoppsignal.

  • Politimannen trodde ikke sjåføren skulle stoppe, og hoppet opp på panseret. Han trodde ikke at han ville rekke å hoppe til siden.

  • Bilen, med tjenestemannen på panseret, skal ha kjørt fra Jonas B. Gundersen og til krysset mellom gågata og Torjusheigata, hvor tjenestemannen ble kastet av

LES OGSÅ:

— Tiltalte smilte da jeg lå på panseret

Erkjente vold mot politimann

I retten for politipåkjørsel

Tiltalt for vold mot politimann

Bildesperado må sitte i varetekt

Bildesperado varetektsfengslet i fire uker

Politiet jakter på navngitt bilfører

Mistenkt for politi— påkjørsel vil forklare seg