KRISTIANSAND: I november 2006 truet 29-åringen sin søster i Vennesla med å drepe henne. Samme type trusler ble satt frem mot en nabo i Vågsbygd i juli i fjor.

27. mai skulle tiltalte møte i retten for å svare for forholdene. Kvelden før rettssaken traff han naboen i byen. Naboen ble igjen drapstruet, ifølge tiltalen.

Da 29-åringen kom til tinghuset i Kristiansand dagen etterpå var den tidligere stemoren på utsiden. Hun skulle vitne om drapstruslene tiltaltes søster i Vennesla.

Dette møtet endte med at den tiltalte truet sin tidligere stemor med å drepe henne og at hun måtte passe seg for det hun kom til å forklare i retten. Deretter stakk tiltalte, og møtte ikke frem til rettssaken.

Han ble pågrepet samme dag, og har sittet i fengsel siden. Selv om den tiltalte ikke møtte frem til rettsmøtet 27. mai ble saken mot ham fremmet. Mannen ble dømt for truslene til 75 dagers fengsel, derav 30 dager betinget.

Tre dager etter hendelsen ble det tatt ut tiltale mot 29-åringen for truslene i forkant av rettssaken. To uker og fem dager senere var saken klar til behandling i retten.

Tiltalte nekter for truslene. Aktor Morten Bolager Formo ba retten dømme 29-åringen til fengsel i ti måneder, av dette to måneder betinget. Dom faller fredag, tre uker etter hendelsen.