Arendal: I Aust-Agder tingrett er en 44 år gammel mann fra Hisøy i Arendal varetektsfengslet for fire uker og siktet for forholdet.

Forrige onsdag ble mannen fra Fevik oppsøkt på sin bolig av den siktede 44 åringen og en kompis. Der ble fevikmannen regelrett kidnappet, ifølge siktelsen fra politiet. En jakke ble lagt over hodet til mannen. Han ble deretter lagt inn i bagasjerommet på en bil. Mannen ble kjørt til Arendal hvor han ble tatt inn i en leilighet ved 22-tiden om kvelden. Her ble han bundet fast til benkpressbenk. De to kidnapperne holdt ham bundet her frem til neste morgen.

Da ble han tvunget ut i en bil og kjørt til Sparebanken Sørs filial på Fevik. Her ble mannen truet til å utstede en bankgiro til en av de som kjørte. Beløpet på giroen var 40.000 kroner. Det var ikke dekning på kontoen. Pengene ble derfor ikke overført.

I løpet av den perioden fevikmannen ble holdt i kidnappernes varetekt ble han truet med at de skulle knuse kneskålene hans dersom politiet ble varslet om forholdet. Fevikmannen ble også slått i hodet og i magen slik at han mistet pusten kvelden da han ble kidnappet.

Ifølge politiet ble også fevikmannen skutt i beinet to ganger med luftgevær. I et tilfelle ble det skutt med en pil etter fevikmannen. Pilen ble stående i veggen over hodet hans.

Politiet har også siktet 44 åringen for å ha kjøpt et 22 kaliber gevær med lyddemper. I 2005 la politiet ned forbud mot at mannen kan eie eller inneha skytevåpen.