TVEIT: — Det var trolig én mann som utførte ranet. Han var maskert og bevæpnet med en pistollignende gjenstand, sier politibetjent på stedet, Robert Monsen, til fvn.no.

Ranet skjedde like før stengetid klokken 20. En kvinnelig ansatt var alene på jobb, og det skal ikke ha vært andre til stede i butikken under ranet.

— Så vidt jeg kjenner til var det ingen andre til stede i butikken. Vi er derfor svært interessert i tips fra publikum, sier operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt.

Klokken 22.50 fredag kveld var raneren fremdeles på frifot.

Raneren var maskert med det som trolig var en finlandshette, og hadde svarte klær. Ransofferet har forklart at han var liten av vekst og snakket sørlandsdialekt.

— Etter å ha truet til seg kassabeholdningen gikk han ut av butikken, satte seg i en bil som skal ha vært blåaktig av farge, og kjørte fra stedet, sier Bakken.

Ransmannen skal ha stukket av i retning Timenes. Ransofferet har opplyst til politiet at bilen kunne se ut som sedan, muligens en Audi eller Volvo.

Det er uklart hvor mye penger raneren fikk med seg fra butikken. Politiet gjennomførte fredag kveld tekniske undersøkelser på stedet.

— Vi vil også undersøke videoen fra overvåkningskameraet i butikken, sier Bakken.

Den ansatte var ifølge Bakken preget av opplevelsen, men ble ikke fysisk skadet i ranet.

FORSVANT I BIL: Her parkerte raneren bilen mens han var inne i butikken. Krimteknikere undersøkte stedet fredag kveld. Foto: Christan Nørstebø.