VEST-AGDER: — Telefonnettet på sykehuset er nå opprettet, sier Nina Iversen, fungerende informasjonssjef ved Sørlandet sykehus i Kristiansand, til fvn.no.

Iversen forklarer at problemet dermed ligger i at enkelte ikke får ringt ut. Men har du en telefon som fungerer ut, er Sørlandet sykehus Flekkefjord nå klare til å ta i mot anrop.

— Både fasttelefon og mobilnettet i Flekkefjord er nede etter at en fiberledning i Sandnes ble ødelagt. Nødnettet i seg selv er oppe, men på grunn av at mobilnett og deler av fastnett er nede kommer en ikke frem til Flekkefjord sykehus, sa Iversen tidligere i dag. Nå er altså sykehusets telefonnett fikset.

- Dersom folk ikke kommer gjennom, og trenger akutt hjelp, må de reise direkte til sykehuset i Flekkefjord, eller til nærmeste legevakt. Legevakten i Farsund er tilgjengelig på telefon, og har fått ambulanse stasjonert, sier Iversen.

Det har tidligere vært forvirring i om det er mobilnettet eller nødnettet som er nede.

Scott Engebrigtsen, informasjonssjef i Telenor opplyste tidligere at det er mobilnettet mellom Lyngdal og Egersund som er nede.

Per Lauvnes, operasjonsleder i Agder politidistrikt, forteller at de ble gjort oppmerksom på problemet søndag morgen, men er usikre på hvor lenge det har vært slik.

Problemet skal skyldes at en fiberledning i Sandnes ble gravet over.

— Hovedproblemet er at mobilnettet er nede. Det er ikke noen problemer med nødnettet, men når mobilnettet er nede, er det ikke mulig å ringe nødsamtaler fra mobil. Netcom har også nettet sitt nede, forteller Engebrigtsen.

Klokken 16 opplyser Engebrigtsen at de håper å være ferdige med feilrettingen innen klokken 17.

- Akkurat nå er 1000 abonnenter i Lyngdal uten internett, en del abonnenter i Sirdal og Flekkefjord er uten fasttelefon, og det er dårlig mobilforbindelse i Sirdal, sier han.

Ved 21-tiden søndag kveld var alt som normalt, og alle feil var rettet.