Stavanger Aftenblad følger rettssaken direkte — den overføres også her:

(Les mer under live-boksen)

STAVANGER: — Jeg husker spesielt en episode, der jeg måtte troppe opp i en bank i Oslo. Der betalte jeg med bankkortet mitt enten 200.000 elller 300.000, jeg husker ikke, for å betale Baardsens restskatt, sier Riise

Dagen før Champions League-finalen i 2005 måtte Riise signere på større beløp.

— På den største dagen i mitt liv, før finalen i Istanbul, ble jeg stresset opp da jeg måtte signere på et lån.

— Noe av vitsen med investeringer er jo at pengene skal kaste av seg. FIkk du noen forklaring på risiko og eventuell avkastning, spurte Rand.

— Før for eksempel møter med banken om investeringene, fortalte Baardsen hva de kom til å si i banken og risiko og sånn. Og at jeg skulle svare ja, sier Riise.

Vekslet ikke et blikk Riise og Baardsen hilste ikke på hverandre da de ankom retten mandag morgen. De sitter to meter fra hverandre i vitneboks og tiltalebenk, og har knapt vekslet et blikk.

– Jeg har aldri hatt noe kurs i økonomi. Det skjedde katastrofale ting med min økonomi. Baardsen var flink til å snakke og forklare. Få meg til å tro på ting, sier Riise.

Riise mener Baardsen snakket usant når han i retten i forrige uke forklarte seg om hva som skjedde da Riise i 2001 gikk fra Monaco til Liverpool.

Baardsen sa i sin forklaring at agenthonoraret for Liverpool-overgangen var 175.000 pund, rundt 1,9 millioner kroner, som ble delt 50/50 med Berit Riise.

– Ingen har noe med hvor mye jeg gir min familie, sier Riise.

— Baardsen har i retten sagt ting som ikke har noe med selve saken å gjøre. Både forholdet til min mor, ubetalte regninger og Ferrarrien. Det er kanskje en form for forsvar, sier Riise.

Riise og Baardsen skal ha sett for seg at det var mulig å oppnå private sponsoravtaler verdt mellom 8 og 10 millioner årlig. Det ble det aldri noe av.

— Baardsen var vin samtalepartner, venn og agent. Var alltid tilgjengelig, sier Riise

Om avtalen om at Baardsen skulle ha 500.000 kroner i kvartalet som agent. - Kan godt stemme, sier Riise.

Over 40 pressefolk på plass Fotballproff John Arne Riise ankom mandag morgen retten for å vitne i bedragerisaken mot sin eks-agent Einar Baardsen. Over 40 pressefolk er også på plass.

Fotballspilleren mener han totalt har 37 millioner kroner utestående hos sin tidligere agent. Baardsen er i Stavanger tingrett tiltalt for grovt bedrageri og grovt underslag av drøye 22 millioner kroner som kom fra John Arne Riise. Mens Baardsen mener penger ble investert i agentens egne selskaper med fotballspillerens viten og vilje, mener påtalemyndigheten og Riise at han ble villedet og lurt.

Den bedrageri- og underslagstiltalte fotballagenten kom i sin forklaring i forrige uke med harde angrep på både John Arne Riise og ikke minst hans mor, Berit Riise.

– Den største tabben i mitt liv, sa Baardsen om at han i 2001 ble agent for fotballproffen.

57-åringen nekter for grovt bedrageri og grovt underslag. Han avviser også kategorisk å ha forfalsket John Arne Riises underskrift på et lånedokument på 12,7 millioner kroner.

– Riise visste om investeringene Baardsen og hans forsvarer, John Christian Elden, brukte i forrige uke store deler av tiden rettssaken til å forklare at mange av de 22 millioner kronene som gikk fra Riise til Baardsen faktisk skulle dit.

Baardsen mener blant annet at John Arne Riise visste at millioner skulle investeres i Baardsens selskaper.

– Riise var detaljinformert om investeringene som ble gjort, sa Baardsen i retten.

Angrep mor og sønn Fotballagenten gikk i forrige uke også til frontalangrep på Berit Riises rolle i forholdet mellom Baardsen og fotballproffen i sin forklaring.

Berit Riise vitner i saken tirsdag, Det samme gjør Riises eks-kone, Guri Havnevik.

Riise tok seg tid til å skrive autografer til to Roma-supportere på veien inn til retten mandag morgen. Over 40 journalister møtte opp. MMS-foto: Cornelius Munkvik Foto: Cornelius Munkvik, Aftenbladet.no (MMS-foto)