AGDER: — Vi reduserer kontrollmengden på strekningen Grimstad-Kristiansand, og setter inn ressursene andre steder, sier distriktssjef i UP, Steven Hasseldal til fvn.no.

Utrykningspolitiet har siden åpningen av den nye veien kartlagt trafikkbildet ved hjelp av sivile politibiler, så langt uten å avdekke alvorlige episoder.

— Vi kommer ikke til å ha hyppige kontroller ved mindre vi finner ut at det er behov for det. - Det er det vi kartlegger i disse dager, sier Hasseldal.

Vanskelig med laserkontroll

Utrykningspolitiet får problemer med å ha tradisjonelle laserkontroller på strekningen ettersom hastigheten er stor og det er trafikk i begge felter.

— Slike kontroller krever en del planlegging, og vil foreløpig ikke bli prioritert, sier UP-sjefen.

Så langt har ingen mistet lappen på den nye veistrekningen der fartsgrensa er 100 kilometer i timen. For å miste førerretten på firefeltsveien må hastigheten være 141 km/t eller høyere.

Prioriterer 80-sonen

Etter at hele motorveien mellom Arendal og Kristiansand er åpnet vil politiet intensivere jakten på de fartsblinde som kommer inn i 80-sonen etter å ha tilbakelagt strekningen med høyeste tillatte hastighet i Norge.

— Vi frykter at mange legger seg til et for høyt fartsnivå når de kommer ut av 100-sonen. Derfor vil vi prioritere strekningen vest for Dyreparken, sier sjefen for utrykningspolitiet i Agder og Rogaland.