OSLO: Dronning Sonja skal opereres i foten i slutten av juni og blir lite mobil i flere uker. Dermed spøker det for sommerens fjelltur.

Kong Harald har droppet seiling i utlandet i år, men skal en kort ferietur utenlands før han slår seg ned på Mågerø for sommeren sammen med dronningen.

Det er for øvrig første gang på mange år at de to ferierer sammen det meste av juli måned. Tidligere har kongens seiling satt en stopper for det.

Under kongens utenlandsopphold fungerer kronprinsen som regent og skal lede statsråd førstkommende fredag.

Flatholmen

– Kongefamiliens ferieplaner er privat, er alt assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen vil si om de kongelige sommerferieplanene.

Men etter det NTB har grunn til å tro, vil kronprinsfamilien feriere i sin nye hytte på Flatholmen ved Risør i noen uker, og trolig ta en tur til fjells og hytta i Uvdal.

Prinsesse Märtha Louise og hennes familie tilbringer som vanlig det meste av sommerferien på sitt landsted Bloksbjerg på Hankø, som hun arvet etter kong Olav.

To fødselsdager

Ettersom hele familien ferierer på østlandskysten, blir det trolig mange muligheter til felles samvær i løpet av sommeren. To fødselsdager skal også feires, dronningen som fyller 72 år 4. juli og kronprinsen som fyller 36 år 20. juli.

Kjenner vi dronning Sonja rett, blir det i hvert fall en hyggelig sammenkomst for store og små blant familie og venner på Mågerø 4. juli, og da er ektemannen også på plass.