LILLESAND: — Jeg satt bare og rablet litt på gøy. Så sa læreren at dette måtte jeg jobbe videre med, sier Katrine.

Mens de fleste andre byer og tettsteder med respekt for seg selv har egne t-skjorter med lokale motiv, har dette vært mangelvare i Lillesand.

Så tok Lillesand IL og Lillesands-Posten affære, og elever på studieforberedende formgivning på Møglestu ble utfordret til å tegne motiver.

— Vi ønsket at temaet skulle være sommer, sol, skjærgård og Blindleia, fortalte daglig leder i LIL, Arne Gulbrandsen, under prisutdelingen i går.

De 12 elevene kastet seg over oppgaven - og resultatet ble 22 forslag. En jury bestående av Lise Andersen, Rita Strandmyr og Wenche Ulstad Lie plukket så ut fem finalister.

Deretter har Lillesands-Postens lesere kunnet stemme blant de fem motivene. Som for øvrig var laget av fire elever: Terese Larsen, Helene Christensen, Tobias Tønnessen og altså Katrine Vellesen.

Hele 600 stemte. Og Katrines motiv ble en relativt klar vinner. På hennes tegning ser vi en strålende sol, Lillesand kirke, hus ved bryggene og kranen på Langbrygga. Nå skal t-skjortene lages i Kina og vil forhåpentlig være i salg til 1. mai. Inntektene skal gå til aktiviteter i LIL.