ARENDAL: Det skriver Agderposten.

Kvinnen skal til enhver tid ha mellom 10 og 30 hunder i huset.

— Tidligere drev hun kennel, men hun avviklet virksomheten for noen år siden. Nå er hun bare veldig interessert i hunder. Små hunder er lidenskapen hennes, sier kvinnens advokat, Ole J. Devold til Agderposten.

Naboene er ikke like begeistret for hundene, og nå går fire av dem rettens vei for å få henne til å begrense hundeholdet.

— Det store antall hunder fører til mye støy og irritasjon om nettene. Ofte står hundene i en hundegård utendørs på kvelds- og nattetid, sier naboenes advokat, Magne Olsen til Agderposten.

— Uroen forsterkes ved at stadig nye hunder kommer til, sier Olsen.

Ifølge Olsen har naboene skrevet ned en oversikt over alle tidspunkter hundene bjeffer. De har også tatt opp støyen på en dvd som er sendt til kommunen.

Kvinnens advokat mener at hundene ikke skaper noe vesentlig støy for naboene.

— Vi mener at naboene må kunne tåle dette. Hundene står i hundegården på dagtid, men er innendørs om kveldene og nettene. En nabo har selv flere hester, og en annen har sauehold, sier Devold.

Advokat Olsen sier at naboene verken ønsker at kvinnen skal slutte med dyr, eller flytte.

— Naboene ønsker at kvinnen reduserer antall hunder, og blir pålagt å ha en ordning på luftingen av dem.

Ifølge Agderposten flyttet kvinnen til Arendal fra Tvedestrand i 2002, etter at velforeningen klaget på kennelvirksomheten hennes. Etter gjentatte klager gikk velforeningen til anmeldelse.

Til slutt fikk hun et forelegg på 10.000 kroner, som hun godtok.