FLEKKEFJORD: — Det vi jobber med å få klarhet i, er om antall stjålne varer samsvarer med det han har meldt inn til forsikringsselskapet, opplyser lensmann i Flekkefjord, Abjørn Skåland, til fvn.no.

BRUTT OPP: Under tyveriet i oktober i fjor tok de to maskerte mennene seg inn i butikken ved å bryte opp inngangsdøra. FOTO: TORBJØRN WITZØE Foto: Torbjørn Witzøe

Innbrudd og tyveri:

I oktober i fjor ble Høines gullsmedforretning i Flekkefjord utsatt for innbrudd om natten. Etter innbruddet påstod gullsmed Reidar Høines at de to maskerte tyvene stakk av med gullvarer for 1,5 millioner kroner. Les også: — Har flere spor

Bare noen uker i forkant ble gullsmeden utsatt for et tyveri i butikkens åpningstid. Da forsvant det, ifølge Høines, varer for 700.000 kroner.

Men nå mistenker politiet at Høines har meldt inn flere varer enn hva som var reelt.

— Vi er i en helt innledende fase i etterforskningen, så jeg ønsker ikke å gå inn på detaljene, sier Skåland.

Han understreker samtidig at politiet ikke mistenker Høines for å ha iscenesatt tyveriene.

Razzia i butikken Reidar Høines sitter nå i avhør hos politiet, og det er ennå ikke tatt stilling til om han blir løslatt eller varetektsfengslet.

SIKTET: Reidar Høines er siktet for å ha svindlet til seg urettmessig mye forsikringspenger etter et innbrudd og et tyveri i fjor høst. Bildet er tatt i forbindelse med innbruddet i høst. FOTO: TORBJØRN WITZØE Foto: Torbjørn Witzøe

I tillegg til mistanken om forsikringssvindel, er gullsmeden siktet for svart omsetning av penger.— Innehaveren er siktet for forsikringsbedrageri, skatteunndragelse og brudd på bokføringsloven, sier Kristen Ribe i økonomiavsnittet i Agder politidistrikt til NRK Sørlandet.

Politiet gikk mandag formiddag til razzia i butikkens lokaler i Kirkegaten i Flekkefjord sentrum.

Ifølge lensmann Asbjørn Skåland er det kun Høines selv som er mistenkt i saken.

Verken innbruddet eller tyveriet i høst er oppklart. Høines har tidligere gått ut og kritisert politiet for å ha gjort en for dårlig jobb i forbindelse med innbruddet. Høines reagerte på at politiet brukte 45 minutter på å komme til butikken etter at alarmen var utløst.