STAVANGER: Kripos' Jon-Andre Nilsen er én av dem. Han er også kjent fra etterforskningen av Nokas-ranet i Stavanger. Nilsen var i etterforskningsledelsen av norgeshistoriens største bankran.

— Kripos gir oss bistand i etterforskningsledelse og avhør, opplyser politiinspektør Ernst Kristian Rossebø til Aftenbladet.

Etterforskningen er trappet kraftig opp, og går ifølge Rossebø veldig bra.

— Vi har flere folk på saken og får gjort de arbeidsoppgavene som vi må gjøre. Det meste er på skinner nå.

Men Rossebø og hans folk har hatt noen tekniske problemer med søket i sjøen.

Utholdende

— Vi har igjen måttet utsette det metodiske søket på grunn av tekniske problemer. Miniubåten (ROV) som sveiper havbunnen, må til Bergen for å bli reparert. Men jeg håper vi er i gang igjen på mandag.

Les også: Gjenopptar søket etter Ann-Helen Karlsen

Politiet har stor tro på at de vil gjøre vesentlige funn på havbunnen. Store ressurser blir brukt, men arbeidet krever tålmodighet og nøyaktighet.

— Vi har god grunn til å tro på de nye opplysningene vi har fått. Vi tror den savnede kvinnen er dumpet i sjøen, og at svaret på gåten ligger her i vårt distrikt, påpeker Rossebø.

Nye vitner

Han forteller at vitner er inne hos politiet hver dag. Det gjelder også flere som tidligere er avhørt, og som er blitt avhørt på ny.

— Etterforskningen har gitt som resultat at en del nye personer også har kommet i søkelyset som vitner. Siktede på sin side fastholder imidlertid sin opprinnelige forklaring, sier politiinspektøren. 37-åringen har bare vært i ett avhør etter at han ble pågrepet. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen.

Fire nye uker

Den siktede ble i Stavanger tingrett onsdag varetektsfengslet i fire nye uker. Han må tåle brev- og besøksforbud i hele perioden og full isolasjon de to første ukene. Det betyr at han ikke får tilgang til presse og kringkasting, i tillegg til null kontakt med andre innsatte i fengselet.

Fengslingsgrunnlaget er som sist gang, fare for bevisforspillelse. Rettssmøtet gikk for lukkede dører, og kjennelsen er unntatt for offentlighet. Politiet ruger tungt på sensitive opplysninger i saken.

Les også: Siktedes kone får vitnebeskyttelse

37-åringen påanket på stedet avgjørelsen om isolasjon til lagmannsretten.

- Det røyner på

— Han mener at vilkåret for isolasjon ikke lenger er til stede. Sist gang samtykket han i to uker med full isolasjon for å samarbeide med politiet av hensyn til etterforskningen. Men nå kjenner han det røyner på - det er hardt for ham, sier advokatfullmektig Svein Kjetil Svendsen. Han bistår advokat Arvid Sjødin som er hovedforsvarer for den siktede.

Les også: Eks-kjæreste tatt for drap på Ann-Helen Karlsen

Fædrelandsvennen/ Stavanger Aftenblad