KRISTIANSAND: I årevis har 40-åringen sendt et utall presanger, brev og tekstmeldinger til den ugifte kvinnen på 35 år og hele hennes familie, i tillegg til besøk. Alle har avvist ham, aller mest kvinnen som han i tekstmeldinger har betegnet som «vakker som en rose, snill som et lam».

I Kristiansand tingrett i går erkjente han sin plagsomme opptreden, men mente at kvinnen og hennes familie aldri skriftlig hadde avvist ham. Det var bare muntlig avvisning, og det holdt ikke for mannen. Han ville gjerne hjelpe kvinnen som har slitt med sykdom i flere år.

Flere søppelsekker med presanger er sendt i retur til den tiltale. Presangene til kvinnens mor har for det meste vært litteratur om psykiske lidelser mannen har ment at moren hadde godt av å lese.

– Han har plaget oss i årevis, fortalte både mor og datter i retten i går.

Mor fortalte også om meldinger som hun oppfattet som trusler. Selv hevdet den tiltalte 40-åringen at det var moren til hans store kjærlighet som la en klam hånd over hele familien, og bestemte hva datteren skulle gjøre.

Politiadvokat Johan Martin Kile mente at to tidligere forelegg for brudd på besøksforbud i 2005 og 2007 nå måtte ende opp med fengselsstraff. Han påsto 90 dagers fengsel, derav 30 dager ubetinget.

Bistandsadvokat Åse Johnsen Drabløs ba retten dømme mannen til å betale 30.000 i erstatning til 35-åringen og 15.000 til mor.

OPPREISNING: Bistandsadvokat Åse Johnsen Drabløs ba retten dømme 40-åringen til å betale oppreisningserstatning til mor og datter. Foto: Hallgeir Oftedal