SVINESUND: Den 36 år gamle kvinnen gikk rett i garnet da hun kom kjørende over grensen fra Sverige ved Svinesund. I personbilens bagasjerom gjorde tollerne nemlig en real fiskefangst, ifølge NRK Østfold.

Der fant de 720 kilo med hele makreller.

— Hun ble vinket til siden av tollerne i en vanlig kontroll, og forklarte at hun hadde hatt med fisken fra Norge for å gi den i gave til venner i Gøteborg. Vennene var ikke hjemme, så hun tok med fisken tilbake, sier kontorsjef Wenche Fredriksen ved Tollregion Øst-Norge til fvn.no.

- Sjeldent beslag

Arendals-kvinnen hadde verken deklarert eller betalt for fisken på vei ut av Norge. Det hadde hun heller ikke til hensikt å gjøre på tilbaketuren, ifølge Tollvesenet.

— Hun skulle ha kjørt på rødt for å deklarere varene. Det gjorde hun ikke, opplyser Fredriksen.

Totalt 36 pakker med 20 kilo makrell i hver lå i bagasjerommet. Fisken ble beslaglagt av Tollvesenet.

Fredriksen medgir at beslaget er høyst uvanlig.

— Det er sjelden vi gjør slike beslag, spesielt på vei inn til Norge, sier hun.

Kan vente seg en bot

Tollvesenet vet ikke hvor fisken var kjøpt. Makrellen var pakket i esker fra Nils Sperre AS på Ellingsøy ved Ålesund, men daglig leder Kurt Jakobsen var ikke kjent med beslaget da fvn.no kontaktet bedriften mandag.

— Dette er standardesker som vi bruker. Det meste av makrellen fra oss går til Japan og Øst-Europa, men det kan hende kvinnen har kjøpt dette hos en distributør i Norge, sier Jakobsen.

Tollvesenet har anmeldt den 36 år gamle kvinnen, som er av vietnamesisk opprinnelse, til politiet.

— Hun kommer nok til å få en bot fra politiet i etterkant, sier Fredriksen.