FROLAND: – Vi trenger mer plass. Derfor kan det være lurt å flytte virksomheten fra sentrale arealer i Kristiansand til landlige omgivelser i Froland, sier en av innehaverne av Skandinavisk Trafikksenter, Ole Wiktor Olsen.

Senteret ble etablert i 1994 og har 15 ansatte. Hvert år kurses 7.500 personer innen transport— og kjøreopplæring.

– Elevene våre kommer fra hele landet, og jeg tror ikke det vil ha stor betydning om vi flytter litt på oss.

Nå kan Blakstad videregående skole i Froland bli neste stoppested for opplæringen av tungtransportsjåfører på Sørlandet.

For lite

Trafikksenteret disponerer i dag rundt 100 mål i Sørlandsparken.

– Uteområdet vårt, hvor vi har den praktiske kjøreopplæringen, er stort nok. Problemet er bygningsmassen, hvor vi har den teoretiske delen, sier Olsen.

I Sørlandsparken er det er allerede trangt om plassen og en utvidelse av trafikksenteret vil derfor kunne bli kostbart. Ifølge Ole Wiktor Olsen er det ikke første gang at senteret har vurdert sin lokalisering.

Vurderte Birkenes

– Vi har tidligere vurdert å flytte til Birkenes og etablere oss i nærheten av Rugslandsbanen. Vi slo det fra oss da vi ikke kom til enighet med grunneierne, sier han.

Han forteller at senteret har et godt forhold til Kristiansand næringsselskap (KNAS), som i sin tid bisto med tomteutviklingen da de etablerte seg i Sørlandsparken.

Kristiansand kommune og Vest-Agder fylkeskommune eide tidligere en tredjedel av aksjene i Skandinavisk Trafikksenter. I 2005 overtok de private aksjonærene, som består av 12 nåværende og tidligere kjøreskolelærere, de offentlige eierandelene.

Ledende

– Skandinavisk Trafikksenter skal være et ledende kompetansesenter innen transportsikkerhet og føreropplæring i Norge. Vi er i ekspansjon og trenger større lokaler. Det har ikke vært mulig å oppdrive til en fornuftig pris i nærheten av Kristiansand. Derfor kan en flytting til Froland i Aust-Agder være en god løsning, sier Olsen.

Planene er allerede kommet så langt, at det til møte i fylkesutvalget i Aust-Agder 6. oktober er foreslått å bevilge 150.000 kroner til å utrede planene.

– Hvor tidlig kan en eventuell flytting skje?

– Jeg vil tippe at det tidligste kan være i 2014, sir Olsen.

Positive eiere

Aust Agder fylkeskommune, som eier Blakstad videregående skole, er positive og fylkesrådmannen tilrår at det bevilges 150.000 kroner til utredning av planene. Saken skal behandles politisk tirsdag 6. oktober.

– En eventuell flytting av Skandinavisk Trafikksenter AS sin virksomhet til Blakstad videregående skole vil kunne innebære at skolen blir den største og det mest moderne skolesenter innen trafikk- og transportopplæring, med en sterk miljøprofil, skriver fylkesrådmannen i Aust-Agder.