KRISTIANSAND: De to elevene ved Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) høstet andrepremie i en landsomfattende konkurranse i skipsdesign for videregående skoler.

— Den var nest raskest, samtidig som den er stabil. Vi fikk også skryt for solcellepanelet bak på båten, som driver lanternene. Det var veldig positivt med miljøvennlig drift, forteller Christian Høgeli Solvik fra Søgne.

Konkurransen foregikk i havbassenget ved Marinteknisk Senter ved NTNU i Trondheim. Om lag 20 farkoster var med, og Kristiansands-laget hevdet seg helt i toppen.

Elevene har det siste skoleåret tatt det nye faget Teknologi og forskningslære, der de har gjennomført prosjektet «Den unge skipsdesigneren». Her skal elevene, i grupper på to eller tre, designe et skip ved hjelp av et profesjonelt dataprogram. Deretter bygges en modell av skipet som utrustes med batteridrevet, fjernstyrt fremdrifts- og styresystem.

Først var det lokal finale for KKG-klassen, med åtte skip i bassenget på Spicheren.

— Og nå skal du bli skipsdesigner?

— Jeg vurderer å ta Marintek-linjen ved NTNU, det virker veldig interessant, svarer 2.-klassingen Christian, som drøyer litt med å bestemme seg.