KRISTIANSAND: Det var fredag 13. oktober i fjor at den 33 år gamle mannen, samboeren hans og samboerens bror var ute og spiste i Lillesand sentrum. Etterpå tok de en tur på byen og endte på nachspiel.

Der begynte 33-åringen og samboeren å flørte med ei jente. Mannen ville ta med seg jenta hjem, men det ville ikke samboeren. Samboeren gikk dermed fra festen i irritasjon. Senere ringte hun broren og spurte om samboeren fortsatt var på festen. Broren fortalte at han så jenta de tidligere hadde flørtet med ligge på gulvet med buksa på knærne og med en mann liggende over seg. Han antok at mannen var 33-åringen.

Da lillesandsmannen kom hjem senere på natta, begynte samboerparet å krangle. 33-åringen knuste flere ting på kjøkkenet. Kvinnen ringte så til sin bror og ba ham om å komme til leiligheten. Litt senere ringte hun ham imidlertid på nytt og ba ham om å la være å komme fordi 33-åringen hadde sagt omtrent dette: "Dersom broren din kommer, skal jeg drepe ham" .

33-åringens barn, som begge er under ti år, hadde stått og sett på mens faren kom med drapstrusselen.

Broren ble dermed redd og ringte politiet, som pågrep 33-åringen.

Kristiansand tingrett la i sin vurdering vekt på at at 33-åringens trussel var svært alvorlig, og at den ble gjort mens små barn så på. De la også vekt på at mannen tidligere er bøtelagt for legemsfornærmelse. I formidlende retning ble det lagt vekt på at tiltalte har tilstått å ha kommet med trusselen.

Dermed må mannen betale 4000 kroner i bot. Han fikk også 18 dagers betinget fengsel i straff.