Helge Corneliussen Foto: Helge Corneliussen

GRIMSTAD: Politi og veivesen kjører en knalltøff linje mot lastebilene som vil kjøre E18 mellom Grimstad og Arendal.

Ved Statoil i Grimstad er det full stopp for alle vogntog og lastebiler. Arendal Trafikkstasjon og politiet pålegger alle å legge på kjettinger, til tross for at føret på E 18 var bedre enn på lenge.

Fikk kjøreforbud

Den polske trailersjåføren Maiciej med kallenavnet "Cobra" forsøkte nylig fikk å kjøre E18 fra Grimstad tli Lillesand med èn kjetting. De andre var gått i stykker på kjøreturen tidligere i morgentimene.

Men det var likevel ingen bønn hos politiet.

— Jeg har ikke hatt problemer underveis, men får ikke kjøre videre. Nå har jeg ringt arbeidsgiveren min. Han kommer med flere nye kjettinger. Om en time eller halvannen. I mellomtiden må jeg stå her og vente, sier Maiciej, som tok stoppen med godt humør.

Bedre veier i dag

Han er på vei til Kristiansand med sponplater og hadde kjørt så lenge på kjettinger at disse hadde slått hull i gulvet til lasterommet.

Trafikken på E 18 mellom Grimstad og Lillesand glir nå greit og flere brøytebiler er i sving. Men nullføret og litt snøslaps i veibanen gjør at det er svært sleipt.

Etter kaoset i går har politiet valgt en tøff linje og ingen lastebiler eller trailere får kjøre videre før de har blitt grundig undersøkt.