ARENDAL: Annette Bjelkevik (30) fra Arendal legger skøytene på hylla — om lag et år etter at søster Hedvig også la jerna på is.

Og det er skader som tvinger 30-åringen til å legge opp.

— Nakkeproblemene gjør at jeg ikke får trent ordentlig i skøytestilling. Jeg har brukt mye tid til å trene meg opp for å få det til å fungere. Jeg fikk en smell fysisk av det. Når jeg gikk løp, mistet jeg følelsen i armen, forklarer Annette Bjelkevik til Agderposten.

Med skadene i kroppen sier Bjelkevik at dte ikke var mulig å fortsette på det høyeste nivået.

— Skal jeg satse på topplan må alt fungere hundre prosent. Jeg har gjort et ærlig forsøk på å komme tilbake, men kroppen setter sine begrensninger. Jeg er glad for valget jeg har tatt og mener det er et riktig valg, sier hun til Agderposten.

Arendal-løperen har uansett en lang og god karriere og se tilbake på. Hun har tatt hele 15 NM-gull, 13 av disse kom på enkeltdistanser. Hun ble også norsk mester allround og sprint en gang hver. Under 1.500-meteren på NM enkeltdistanser i 2003 ble det skrevet historie. Annette tok NM-gull, med seg på pallen fikk hun søstrene Hedvig og Silje, mimrer avisen.

Men OL-deltagelsen i italienske Torino 2006 henger likevel høyest.

— Det var stort å være med på OL. OL-sesongen og sesongen før under Peter Muellers vinger var mine beste sesonger i karrieren, mener hun.

– Miljøet har hatt alt å si. Øystein Grødum, Tarjei Tverråen og søstrene mine har holdt sammen i alle år. Jeg kommer til å savne miljøet.