KRISTIANSAND: — Vi har ikke fått noen anmeldelser på dette ennå og har ikke startet noe etterforskning, sier Einar Skarpeid, etterforskningsleder ved Randesund politistasjon, til fvn.no.

Sterke følelser

Han opplyser at politiet foreløpig ikke anser dette som noe stort raid.

— Det er ikke uvanlig at det blir gjort innbrudd i biler, men det får kanskje litt større oppmerksomhet og følelsene hos folk blir sterkere når det er pakker som stjeles. Men foreløpig anser vi ikke vi dette som noen storaksjon, sier Skarpeid.

Siden lørdag har minst ni bileiere opplevd innbrudd i bilen sin, og i seks av disse bilene skal pakker ha forsvunnet.

Lørdag ble bilen til familien Lauvdal fra Flekkefjord robbet for verdier fra 10.000 til 15.000 kroner i Kristiansand sentrum, hvorav 3000 til 4000 kroner var pakker. Søndag ble bilen til en kvinne på Sørlandssenteret robbet for en del pakker og det samme skjedde ved Quality hotell like i nærheten. Der ble det i tillegg gjort innbrudd i tre andre biler.

- Lås de inn i bagasjerom

Mandag kveld fikk politiet melding om minst tre tilfeller av pakketyveri fra biler parkert i Kristiansand. Den ene bilen sto parkert utenfor Sørlandssenteret, mens de to andre sto parkert ved Tollboden i Kristiansand.

— Det er blitt stjålet både gaver, klær og mat fra bilene. Tyvene brøt seg inn i bilene ved å knuse et av vinduene, sa operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt, på mandag.

Politiet råder folk til å ta sine forholdsregler.

— Jeg vil på det sterkeste oppfordre folk til å låse inn gavene de har kjøpt i bagasjerommet. Det er tydelig at disse tyvene speider etter biler som er fylt opp med julepakker, sier operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt.