KRISTIANSAND: Nestlederen i Odderøyas Venner er sint, skuffet og oppgitt. Trolig i løpet av fredagen har en eller flere personer skutt og flådd et av de mange rådyrene på Odderøya. Bare hodet, skinnet og beinrestene lå igjen etter ugjerningen.

– Vi har foreløpig ikke noen tro på politianmeldelse, men Odderøyas Venner lover her og nå en dusør på 5000 kroner til den som kan avsløre hvem skytteren er, sier Rypestøl. Får foreningen vite hvem gjerningsmannen er, blir vedkommende straks politianmeldt.

Funnet fredag

Restene etter rådyret ble funnet fredag kveld av noen fra Kriminalomsorg i frihet. Disse har et samarbeid med Odderøyas Venner, og deltar i ulike dugnadsprosjekter på øya. De kom over det drepte og flådde dyret like ved Kolerakirkegården ved Bendiksbukta. Her har skytteren trolig skutt, slaktet og flådd før vedkommende har forsvunnet av sted med kjøttet.

– Slaktet

– Dette er ingen jakt, men snarere ren slakt. Dyrene her ute er så tamme at de står og ser på deg på ti meters avstand, forklarer Rypestøl. Dugnadsgjengen på syv personer har de siste årene hogget ned store grantrær, slik at det skal vokse opp ny småvegetasjon som igjen gir mat og næring til rådyrene. I tillegg er det åpnet to fôringsstasjoner på øya, en like bak siloen og en ved maskinstasjonen i nærheten av kafeen. Her får dyrene havre og kornpellets.

– Vi får stadig tilbakemeldinger fra folk som synes det er så artig med alle rådyrene. I tillegg har to naturbarnehager tilhold her ute. Også de snakker varmt om de flotte dyrene. Da er det ekstra uforståelig at noen kan skyte dem, sier Rypestøl oppgitt.