SONGDALEN: — Like over midnatt kom det inn en person iført en finlandshette. Personen bar våpen, og ga uttrykk for at han ønsket å rane bensinstasjonen. Han fikk ranet til seg penger før han stakk av gårde til fots, sier innsatsleder Salve Eieland, til fvn.no.

Ranet ble gjennomført i det stasjonen skulle til å stenge. Det var to ansatte på jobb ved stasjonen da ranet ble gjennomført. I tillegg var det tre kunder inne på stasjonen.

— Raneren skal ha opptrådt rolig. Han snakket gebrokkent engelsk, forteller Eieland. Raneren skal i tillegg til finlandshette ha vært iført kamuflasjejakke.

Ukjent pengebeløp

Det er ikke klart hvor mye penger raneren fikk med seg. Ingen er pågrepet i løpet av natta, men politiet jobber videre med etterforskning.

En rekke politienheter kjørte like etter midnatt med blålys og sirener mot stasjonen. Ved 00.30-tiden er politiet på plass fire uniformerte patruljebiler og har sperret av området.

Politiet søkte i natt etter raneren med en hundepatrulje. Krimteknikere har også gjort sine undersøkelser.

Flere ran

Stasjonen har det siste året blitt ranet en rekke ganger. Etter forrige ran, 23. august, ble det satt i verk tiltak for å hindre nattlige ran. Stasjonen ble stengt på natta, men før stengetid fredag slo en raner til igjen.

Ranene er begått av væpnede personer.

Tips? Tips oss på sms/mms/tlf til 03811 eller mail til tips@fvn.no

UNDERSØKELSER: Krimteknikere fra politiet var raskt på stedet for å foreta sine undersøkelser. (Foto: Lars Martin Gimse)