LILLESAND: — Utviklingen er skremmende. Det er vondt å vite at handlingen sønnen vår har vært utsatt for har ligget ute på nettet, som en eller annen slags type underholdning, sier faren og forteller at åtteåringen er taus og ikke klarer å sette ord på følelsene sine.

Faren er imidlertid glad for at en av lærerne oppdaget filmen tre dager før julaften og fikk den fjernet fra nettstedet YouTube umiddelbart.

På den måten fikk både offerets familie, skolen og foreldrene til de seks involverte 7. klassingene vite hva som skjedde i frikvarteret denne kalde og grå desemberdagen.

Den vesle gutten ble med de større elevene til skogholtet bak skolen. Der skal fire gutter og to jenter ha stått over ham og sparket og slått og dratt i lua.

Han skal ikke ha fått fysiske skader, men opplevde at de andre ertet, lo og herjet med ham mens han lå nede.

En av jentene hadde også med et kamera og filmet det hele før hun gikk hjem og la handlingen ut på nettet.

Så filmen sammen

Fredag 21. desember, dagen etter at juleferien hadde startet, troppet rektor Susanne Lavik opp hjemme hos tolvåringene og sørget for at de fikk se filmen sammen med foreldrene sine.

I går viste hun også filmen for lærerne ved Borkedalen skole. Her fikk de se tolvåringer som gikk ut og inn av bildet mens de lo og kommenterte det de gjorde med den lille gutten.

— Vi er 370 elever på skolen vår. Denne dagen var det sju - åtte lærere ute i skolegården. Likevel klarte vi ikke å forhindre det som skjedde, og det beklager vi dypt. Det er en alvorlig handling gutten har vært utsatt for, sier lektor Susanne Lavik, som forteller at det var midt under juleavslutningen at en av lærerne kom over filmen på YouTube og skoleledelsen grep inn.

Angrer

  • Alvoret gikk opp for ungene da de så filmen og de viste anger. Foreldrene syntes dette var ille og reagerte med forbauselse, forteller rektor Lavik og sier mobbing på nett er et nytt fenomen.

Skolen er i dialog med familiene og gir oppfølging, råd og utstrakt støtte etter behov.

— Hva som videre skal skje med tolvåringene har vi ikke bestemt. Men handlingen vil få konsekvenser. Vi har imidlertid ikke anledning til å utvise barna, sier Lavik, som nå setter nettbruk og nettvett på skolens dagsorden.

— Ungene har ikke tenkt konsekvenser overhodet. De har ikke forstått rekkevidden av det de gjorde da de lot handlingen ligge ute for hele verden. Her har både skole og hjem en jobb å gjøre, sier hun.

Meldt til politiet

Lensmann Kjetil Nygård bekrefter overfor Fædrelandsvennen at saken er meldt til politiet.

— Vi vil ta tolvåringene inn til en samtale og det vil skje rimelig raskt, sier lensmann Nygård ved Lillesand politikammer.