LYNGDAL: Brannvesenet og politiet fikk melding om brannen på Vestre Hægeland i 10-tiden fredag formiddag. Men brannmannskapet hadde ikke mulighet til å redde bolighuset og en bod. Begge bygningene ble totalt utbrent.

— Huset var helt overtent da vi kom fram. Vi kom ikke inntil det en gang, forteller seksjonsleder i Brannvesenet Sør IKS, Tor Oddvar Torkildsen, til fvn.no.

Bare pipen igjen

En drøy time etter første melding, meldte politipatruljen på stedet at huset var nedbrent.

— Det var stort sett bare pipen som stod igjen, sier operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

REDDET UTHUS: Brannvesenet konsentrerte seg om å redde et uthus som stod bare få meter unna. (Foto: Hans Jacob Brekke / MMS) Foto: Hans Jacob Brekke / MMS

Brannvesenet klarte imidlertid å redde et uthus som stod noen meter unna boligen.

— Vi konsentrerte oss om uthuset. Det har vi berget, og driver nå med etterslukking. Det går nok noen timer før vi kan reise herfra. Vi må forsikre oss om at det er helt dødt først, opplyste Torkildsen til fvn.no i 11.30-tiden.

Bodde alene i huset

Ingen personer kom til skade i brannen. En mann bodde alene i huset. Han var på jobb da brannen startet.

— Han ble varslet og kom til stedet. Politiet har vært i kontakt med ham, sier Kvitne.

Verken huseieren, brannvesenet eller politiet har foreløpig noen formening om hvordan brannen startet.

— Det blir satt i gang tekniske undersøkelser på stedet etter hvert, men vi vil neppe komme i gang før over helgen. Det er alt for tidlig å si noe om brannårsaken. Vi må ha både teknisk og taktisk etterforskning før vi kan si noe mer, opplyser operasjonsleder Kvitne.

UKLAR ÅRSAK: Det vil bli gjennomført tekniske undersøkelser på stedet, men trolig ikke før over helgen. (Foto: Hans Jacob Brekke / MMS) Foto: Hans Jacob Brekke / MMS