Personbilen og motorsykkelen frontkolliderte. Foto: Baard Larsen

LILLESAND: En mc-fører er livstruende skadet etter at han kolliderte med en personbil på Eikelandssletta i Lillesand sent torsdag kveld.

Ifølge Sørlandet sykehus ble mannen på 54 år i natt overflyttet til Oslo universitetssykehus Ullevål.

Han ble først fløyet til sykehuset i Kristiansand med alvorlige skader etter sammenstøtet.

Ulykken skjedde i forbindelse med et forbikjøring.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 21. 54. Luftambulansen landet på ulykkesstedet rundt klokken 22.10. — I bilen satt to personer. Disse er lettere skadet, opplyste politiets innsatsleder på stedet, politiførstebetjent Leif Ole Saanum, til Fædrelandsvennen torsdag kveld.

De to som satt i bilen ble kjørt til akuttmottaket i Arendal, ifølge politiets operasjonssentral.

Veien åpen igjen

- Motorsykkelen kom fra Lillesand, kjørte forbi en bil, og kolliderte med motgående bil som kom fra Birkeland, opplyser Agder-politiet på Twitter.

Veien ble stengt i begge retninger. Den er nå åpen igjen.

Politiet ønsker snarest kontakt med vitner, spesielt føreren av bilen som ble forbikjørt. Fredag morgen forteller operasjonsleder Øystein Vellesen at de ikke har fått kontakt med denne personen.

Høyresving

- Vi har ingen vitner, og jeg kan foreløpig ikke si så mye om det som skjedde. Både bilen og motorsykkelen stod relativt nærme den gule stripen, sa Saanum torsdag kveld.

I tillegg til luftambulansen og politiet, ble brannvesenet og to ambulanser sendt til ulykkesstedet, som ligger like nord for industriområdet Storemyr på riksvei 402 mellom Lillesand og Birkeland.

Personbilen og motorsykkelen frontkolliderte. Foto: Baard Larsen

Det var tørr vei da ulykken skjedde. Både motorsykkelen og personbilen fikk store skader etter det kraftige sammenstøtet.— Det ser ut som mc-føreren kom kjørende fra Lillesand. Ulykken skjedde ved utgangen av en høyrekurve i begynnelsen av Eikelandssletta, opplyser Saanum.

Krimtekniker til stedet

Ambulansepersonell arbeidet med mc-føreren på stedet, før vedkommende ble fløyet til Sørlandet sykehus i Kristiansand med helikopteret.

Politiets krimtekniker kom til stedet like før klokken 23.

— Krimteknikeren har startet sine undersøkelser nå, og vil nok jobbe på stedet en tid framover. Også ulykkeskommisjonen til Statens vegvesen skal foreta undersøkelser, fortalte Saanum i går.