KRISTIANSAND: — Vi vet ikke så mye mer enn at Kurt Åge nå er fløyet til Kristiansand i ambulansefly. Han er stabil, men blir fortsatt holdt i kunstig koma, forteller grenleder for offshore i Norges motorsportforbund, Øivind Dreier Sivertsen, til Fædrelandsvennen.

Sørlandet sykehus bekrefter at Olsen ligger på intensivavdelingen ved sykehuset i Kristiansand.

Throttleman Kurt Åge Olsen ble fredag 13. juli fraktet til Omar Bongo Ondimba Military Hospital med kritiske skader etter en ulykke under andre runde i VM Class 1 i Gabon. Føreren av båten, engelskmannen William Nocker, omkom i ulykken.

Ulykken skjedde da båten ble snudd på hodet og ble påført store skader etter å ha truffet noen bølger. Tilstanden til Kurt Åge Olsen var da kritisk, men stabil.

Kurt Åge Olsen, som ble skadet i en båtulykke i Gabon forrige fredag, er nå brakt hjem til Norge i ambulansefly.

— Jeg har blitt fortalt at han fortsatt ligger i kunstig koma, siden han har fått store belastninger på kroppen med hevelser. De medisinsk kyndige jeg har snakket med sier at det er best for Kurt Åge at han holdes i koma, men at det ikke er stor dramatikk knyttet til den medisinske vurderingen, forteller Sivertsen.Sivertsen mener at det er et godt tegn i seg selv at Olsen nå har blitt brakt til Norge.

— Det har tatt lang tid før han fikk komme hjem. En pasient får ikke reise så langt med mindre det er vurdert medisinsk forsvarlig. Dermed vil jeg si at det er et godt tegn, sett i forhold til hvor kritisk tilstanden hans har vært, mener grenlederen.

Han sier at det er vanskelig å vite hvordan det går med Olsen før han vekkes.

— Vi i motorsportforbundet håper at Olsen blir bra igjen, og at han kommer fra ulykken uten varige men. Vi ønsker både han og familien det beste, og håper at alt går bra, sier Sivertsen.