Knivofferet feiret 30-årsdag, og gjerningsmannen var en av gjestene. Foto: Kjartan Bjelland
Festen ble holdt på Offisermessen på Gimlemoen lørdag kveld. 30-årsjubilanten ble knivstukket og gjerningsmannen ble pågrepet i nærheten. Foto: Elling Svela
Begge inngangsdørene til lokalet ble plombert av politiet. Foto: Elling Svela
Den 34 år gamle gjerningsmannen ble pågrepet i nærheten av Offisersmessen etter knivstikkingen. Foto: Elling Svela
Offisersmessen ligger på en høyde på området til Universitetet i Agder, i nærheten av mange studentboliger. Foto: Elling Svela

KRISTIANSAND: Politiet meldte klokken 17.45 søndag at 30-åringen var våken og utenfor livsfare.

Det var klokka 02.09 natt til søndag at politiet fikk melding om at en mann hadde blitt knivstukket i magen. Han ble kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand for operasjon.

Sørlandet sykehus Kristiansand opplyste søndag morgen til Fædrelandsvennen at mannen var livstruende skadet. Like etter 16.00 søndag opplyste operasjonsleder Ingrid Trønnes Mæhre til NTB at tilstanden var kritisk, men stabil.

Festen ble holdt på Offisermessen på Gimlemoen lørdag kveld. 30-årsjubilanten ble knivstukket og gjerningsmannen ble pågrepet i nærheten. Foto: Elling Svela

Knivstukket i magen

Ambulanse og politipatrulje dro til stedet, og den antatte gjerningsmannen (34) ble kort tid etter pågrepet i nærheten.

– Det ble arrangert et 30-årslag i Kaserneveien. Den fornærmede er jubilanten og det er en av gjestene som har forårsaket skadene. Vi kjenner ikke til motivet, sa Vellesen.

Den siktede ble etter pågripelsen satt i arresten i Kristiansand. Han vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling over helga.

Den siktede ble plukket ut som sannsynlig gjerningsmann som et resultat av flere vitneforklaringer og politiets etterforskning på stedet. Siktede er i bekjent av fornærmede. De er ikke i slekt med hverandre.

Gjestene hjalp til

– Noen av de andre gjestene tok vare på den skadde til ambulansen kom til stedet, sa operasjonslederen.

30-årsfesten ble holdt på selskapslokalet Offisersmessen, som leies ut av Kristiansand Forsvarsstiftelse Gimlemoen. Begge dørene varsøndag morgen plombert av politiet.

Politiet avsluttet de tekniske undersøkelsene i lokalet søndag formiddag, og lokalet ble etter dette frigitt.

– Det ble gjennomført et avhør av et vitne i natt og vi jobber videre med dette i dag. Det er en praktisk utfordring i og med at hendelsen skjedde på en fest midt på natten, sier politiadvokat Hellek Rue.

Han forteller at politiet har en klar formening om hva som har skjedd, men vil ikke gå ut med noen detaljer før siktede er avhørt.

Begge inngangsdørene til lokalet ble plombert av politiet. Foto: Elling Svela

Operasjonsleder Ingrid Mæhre bekrefter at kniven som ble brukt også ble funnet på stedet.

Fortsetter avhør

De involverte er hjemmehørende i Kristiansand begge to. Arrestasjonen skal ha foregått uten dramatikk.

Offisersmessen ligger på campus til Universitetet i Agder, et par hundre meter fra studentboligene. Lokalene er til daglig foreningslokale for seks forsvarsrelaterte foreninger. Det leies ofte ut til selskap og lignende.

Utleieren opplyser til Fædrelandsvennen at det var planlagt 30 gjester i bursdagsfeiringen.

Skjedde innendørs

– Knivstikkingen skjedde inne i selskapslokalet. På dette tidspunktet var de fleste gjestene gått hjem, og det var bare seks-sju personer igjen. Vi har snakket med alle disse, inkludert fornærmede, sier Petter Sandell som er leder av personavsnittet ved Agder politidistrikt.

Petter Sandell sier vitnene i ulik grad så hva som skjedde og bakgrunnen for dette. Politiet vil ikke opplyse om mulig årsak for knivstikkinge, før siktede er avhørt og etterforskningen er kommet litt lenger.

Ved 17.30-tiden søndag var siktede ennå ikke avhørt.

Advokat Knut Henning Larsen ble oppnevnt som siktedes forsvarer. Klokka 16.30 søndag hadde han ennå ikke snakket med sin klient, og hadde derfor ingen opplysninger i saken.

– Uten forvarsel

Bror til den knivskadde kristiansanderen er fortvilet, men likevel lettet over at det ser ut til å gå rimelig greit med ham. Broren til fornærmede forteller at de tidligere på kvelden hadde vært rundt 30 personer i selskapet. De som var invitert var alle venner og familie.

– Alt skjedde veldig fort, og verken jeg eller andre jeg snakket med etterpå var forberedt på at noe slik skulle skje. Jeg så ikke selv hva som skjedde, og hørte bare at han var blitt knivstukket. Deretter hadde jeg bare fokus på å hjelpe til med å stoppe blødningene hans, sier broren.