OSLO/KRISTIANSAND: — Eliteserielagene BSK/NIF og Follo har begge store underskudd, og vurderer å slå seg sammen. Hvis det skjer, beholder vi plassen i 1. divisjon, sier KIF-trener Preben Nilsen.

Onsdag møttes Vålerenga og KIF i serieavslutningen i Oslo i en kamp hvor egentlig bare prestisjen sto på spill. Begge lag hadde alt rykket ned.

Høydramatisk kamp

— Men før kampen bekreftet VIF-treneren noe vi allerede hadde fått nyss i. Han hadde pratet med en i Håndballforbundet som sa at laget som ender tredje sist i 1. divisjon beholder plassen dersom BSK/NIF og Follo slår seg seg sammen. Plutselig ble kampen utrolig viktig, sier Nilsen.

Bataljen vant KIF 30-29 etter en høydramatisk avslutning – og endte med det tredje sist i 1. divisjon.

— Det var en utrolig deilig seier, og nå kan den vise seg å bli ekstremt viktig. Det er dumt å håpe at klubber skal slås konkurs, men det er også kjedelig for oss, som kanskje er det eneste laget i seriesystemet som går med overskudd, å oppleve at andre klubber bare pøser ut penger. Det hadde smakt utrolig deilig med revansje for oss som driver edruelig, sier Nilsen.

- Stiller sterkere neste år

Avgjørelsen faller når BSK/NIF holder ekstraordinært årsmøte 4. april.

— Jeg tror sjansen er stor. Det vil i så fall bety utrolig mye for oss med tanke på motivasjonen mot neste sesong. Den hadde ikke kommet automatisk med Randesund og Greipstad som motstandere i 2. divisjon. Men nå sier sportslig leder Torstein Westgaard at vi skal få et par forsterkninger, og det i kombinasjon med at spillerne blir ett år eldre og noen kilo tyngre, gjør at vi stiller mye sterkere neste år, hevder Nilsen.