BROKKE: Dette bildet er tatt 1. påskedag. Foto: Jan Wojtaszek
BROKKE: Fra et barnerenn påskeaften. Foto: Jan Wojtaszek
BROKKE: Dette bildet er tatt 1. påskedag Foto: Jan Wojtaszek
TJØRHOM: Stemningsbilde fra 1. påskedag. Foto: Privat
EIKERAPEN: Slik så det ut mandag 2. påskedag. Foto: Rolf-Martin Nygård
HOVDEN: Slik så det ut nederst i bakken på formiddagen mandag 2. påskedag. Foto: Sture Pilegård
BORTELID: Nær Pumpephuset kafé. Foto: Ruben Bortelid

AGDER: — Vi har aldri hatt en så god påske, verken besøks- eller værmessig, fastslår daglig leder ved Hovden alpinsenter, Sture Pilegård.

Sammenliknet med i fjor har årets påske gitt en omsetningsøkning på hele 60 prosent.

— Det er snakk om en betydelig omsetningsrekord for vår del. Også vinterferien var rekordgod for oss i år, så sesongen som sådan har vært helt ellevill, stråler Pilegård.

3500 besøkende langfredag

Han melder om 2000 besøkende i snitt de første dagene av påskeferien, før det økte til 2500 onsdag og skjærtorsdag, toppet seg i tidenes enkeltdag med drøyt 3500 langfredag og deretter lå på 2500 både påskeaften og 1. påskedag.

— I dag forventer jeg 2000 besøkende. Det er mange som har har forlenget sitt opphold med en eller to dager fordi været og forholdene er så gode. Nå er vi inne i den tredje uka med sol fra skyfri himmel, og utsiktene fremover er også veldig gode, med kalde netter som gjør at bakken får satt seg skikkelig, påpeker Pilegård.

250.000 enkeltturer

I løpet av påska har de besøkende gjennomført rundt en kvart million enkeltturer i trekkene i bakken. Pilegård mener værutsiktene er så gode at senteret kunne holdt åpent til langt uti mai.

— Vi har produsert rekordmasse snø, men vi nøyer oss med å holde på til 28. april. Da har vi lagt bak oss en eventyrlig god sesong, og vi har også vært forskånet fra alvorlige ulykker i bakkene, poengterer han.

Bravo for Brokke

På Brokke alpinsenter forteller daglig leder Jan Wojtaszek at påskeomsetningen har vært rekordhøye 1,2 millioner kroner, og med tidenes besøkstall langfredag med 1200 besøkende.

— Det har vært ei knallpåske, og det føles forferdelig trist at vi bare skal holde åpent i to helger til. Men slik er det; nå er det vårpussen som står for døra, og vi må være fornøyde om vi får inn nok penger til å dekke utgiftene til lønn og strøm, sier Wojtaszek.

Kontrast på Bortelid

På Bortelid skisenter er kontrasten til fjorårets påske formidabel. Den gang ble omsetningen magre 198.000 kroner, i år er den rekordhøye 1, 3 millioner.

— Vi hadde et håp om å bikke millionen, så dette er utrolig bra for oss. Hele sesongen har vært kjempegod for oss, sier Ruben Bortelid, som langfredag kunne konstatere at senteret passerte all time high med seks millioner kroner i årsomsetning.

— Vi har over 90 centimeter snø her nå, og skal holde det gående i minst to helger til, opplyser Bortelid.

Beste over nær 30 år

Daglig leder ved Ådneram skisenter, Ånen Ådneram, melder at det "helt sikkert" har vært tidenes beste og mest innbringende påske der siden han etablerte senteret i Sirdal i 1985. — Jeg har ikke finregnet på tallene, men vi vil komme meget godt ut av dette. Langfredag var det over 1000 som løste billett hos oss, og vi har så mye snø at vi holder åpent minst to helger til, mener Ådneram.

Trolig beste sesong

På Tjørhomfjellet alpinsenter konstaterer Øystein Tjørhom at det utvilsomt blir omsetningsrekord.

Senteret har snittet på 900 besøkende ti dager i strekk, med 1400 innom langfredag som den aller beste dagen.

— Forholdene i bakken er kjempegode, og jeg tror sesongen under ett kan bli den beste for oss noensinne, sier Øystein Tjørhom.

20 prosent opp på Eikerapen

Styreleder Rolf Martin Nygård ved Eikerapen alpinsenter forteller om 20 prosent økning sammenliknet med rekordpåsken 2007. — I tillegg har vi allerede sikret oss tidenes beste sesong, med en omsetning på 2,7 millioner kroner, som er 300.000 bedre enn 2007. Nå i påsken har vi snittet på rundt 500 daglig besøkende, opplyser Nygård.

Lykke på Ljosland

Fungerende daglig leder Kristin Ljosland ved Ljosland skisenter antar årets påske vil tangere omsetningen fra rekordpåsken 2010. — Men til forskjell fra da er det flere sentre rundt oss som har åpent nå. Vi har hatt dobbe så god omsetning som i fjor, og under årets pyttentreff i Pytten var det mellom 600-700 besøkende. Værmessig har jeg aldri opplevd noe liknende her, og med slike drømmeforhold kan vi glatt holde det gående også de to kommende lørdagene. Vi har vel 90 centimeter snø her nå, opplyser Ljosland.

Mandal mobiliserer

På landets sørligste skisenter, Lia i Mandal, har daglig leder Liv Lien allerede begynt å glede seg til neste sesong.

— Da får vi på plass både snømaskin og lys i bakken, som gjør at vi kan holde senteret åpent mye lengre enn vi har gjort i denne debutsesongen. Vi har hatt jevnt godt besøk nå i påska, og det har vært gøy å se så mange glade barnefjes i bakken, understreker Lien.