KRISTIANSAND: — Hvordan spiser jeg dette, spør student Elisabeth Vikanes, med østersen i hånda.

Etter litt kyndig veiledning går skjellet på høykant og dommen er klar:

— Det er jo en delikatesse, men smaker jo egentlig bare sjøvann, smiler hun.

oysters2.jpg

Kickstart på eksamensperioden

Det er de ansatte ved Kafé Kampus som står bak gourmetopplevelsen studentene ble møtt med.

— Dette er en slags kickstart på eksamensperioden for studentene. Når det er flere tusen som skal begynne å lese, må de han en god start, sier Jon Egil Andersen, leder for kantinevirksomheten, til Fædrelandsvennen.

I tillegg til gratis smaksprøver på østers, serranoskinke og manchego var også menyen ryddet for gourmetmåltider som vaktelbryst og helstekt vårkylling.

- Jentene mest åpne for østers

Til å instruere i skikket østershåndtering var Bela Szabo fra leverandøren A la Carte produkter også på plass i kantina på Gimlemoen. Han synes østers har et ufortjent dårlig rykte blant folk.

— Men det er ikke vanskelig å overtale folk til å smake østers. Det er jentene som er mer åpne for å smake, sier han.

Se Szabo vise hvordan man korrekt håndterer en østers i videoen under.

Phung Nguyen og Leander Romero var to av studentene som noe skeptisk prøvde den eksklusive sjødelikatessen.

— Det smakte litt som blåskjell, sier Nguyen.

— Jeg vet ikke helt. Det smaker litt sitron, sier Romero, før han tar et nytt jafs.

Se reaksjonene på østerssmakingen i videoen øverst i saken.