ARENDAL: Den domfelte tok tidlig lørdag morgen 9. juni i fjor drosje fra Arendal og skulle hjem. Da han hadde betalt og skulle forlate drosjen gjorde han tilnærmelser mot drosjesjåføren, og gjennomførte handlinger som likestilles med voldtekt. Det ble ikke gjennomført noe samleie.

Da mannen møtte i Aust-Agder tingrett ble han dømt til tre år og tre måneders ubetinget fengsel. Lagmannsretten reduserte altså straffen med tre måneder.

Det fremgår av dommen at han tok kvinnen rundt halsen, holdt henne fast i bilsetet og slo henne i brystet flere ganger. Deretter begikk han seksuelle handlinger, som er likestilt med voldtekt, mot kvinnen.

Forsvareren til tiltalte, advokat Monica Haugedal, argumenterte i retten at det var usannsynlig at 20-åringen skulle oppgi sin adresse, kjøre til denne og deretter begå et seksuelt overgrep. Retten fant imidlertid at drosjesjåførens forklaring både var konsistent og troverdig.

I tillegg til fengselsstraff må mannen betale kvinnen 125.000 kroner i oppreisningserstatning, og nærmere 50.000 kroner i erstatning for inntektstap og utgiftsdekning.