KRISTIANSAND: — Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte, men det var sykt gøy å få den opp i båten, forteller Espen Dåsvatn (20) til Fædrelandsvennen og viser stolt fram søndagens fiskefangst. En Lange på 24,5 kilo og 1,7 meter.

Den fangsten sikret han seg etter å ha lagt ut på fisketur søndag sammen med kjæresten Beate Samnøy og Espens bror, Fredrik Dåsvatn.

De tre la ut på den spontane fisketuren i Topdalsfjorden i en 10 fot liten gummijolle, uten snøring på hva de ville få på kroken bare noen timer senere.

Satt ut sniksnøre

Først satte de tre ut et såkalt sniksnøre, før de dro litt lenger bort for å pilke. Etter å ha pilket i to timer med kun en sei til resultat, dro gjengen tilbake til sniksnøret for å sjekke fiskelykken der.

Vel framme på stedet var snøret flyttet et godt stykke bort fra der det var lagt ut.

— Jeg tror ikke vi la merke til det med en gang, men vi plukket opp snøret et par hundre meter unna der vi la det ut, humrer Dåsvatn og forklarer:

— Det svære beistet hadde jo dratt det snøret med seg i et par timer og var sikkert blitt kjempesliten, forteller han.

Dåsvatn begynte å trekke inn snøret med broren og kjæresten som storøyde vitner.

- Fikk nesten hetta

For etter å ha trodd at snøret hadde gått i bunn, tok saken fort en annen vending da det plutselig rykket til i snøret. Etter å ha halt og trukket kom endelig en svær fiskebuk til syne i vannskorpen:

— Vi fikk helt sjokk. Jeg fikk nesten helt hetta. Vi visste jo ikke helt hva det var. I tillegg var vi jo tre stykker fra før av i den lille jolla, så vi visste jo nesten ikke hva vi skulle gjøre med den, sier Dåsvatn, som med ett fikk selskap av en Lange på intet mindre enn 1,7 meter.

— I en fiskesjark hadde vi sikkert ikke merket den, men i den lille jolla gjorde den inntrykk, sier han og forteller om et solid adrenalinkick da fisken kom til syne.

Endte opp som filet

Med god hjelp fra broren lyktes de to å få den svære fisken om bord i jolla. Siden var det kort prosess for fisken. Fra å bli filetert og siden servert - til middag.

— Vi hadde den til middag i dag. I alle fall noe av den, ler han.

Familien trenger nemlig ikke å tenke på hva de skal ha til middag de neste dagene.

— Mamma har laget fiskekaker til i morgen og resten ligger i frysen, forteller han.

Smaken var visst heller ikke å forakte.

— Den smakte litt som torsk, men kjøttet var litt grovere, men jeg synes den var god, jeg, konkluderer han fornøyd.