KRISTIANSAND: For å sikre vannforsyningene og kunne takle akutte hendelser ved for eksempel strømbrudd eller lekkasjer, har Kristiansand kommune nå innført vanningsrestriksjoner. Nå er det kun lov å vanne hagen annenhver dag.

Ekstra sårbare

— Vi er ekstra sårbare nå i forbindelse med streiken. Vi har ingen mann ute. Med streik og sommervarme kan det fort bli krise dersom noe skulle skje, sier byingeniør Terje Lilletvedt til Fædrelandsvennen.

Han oppfordrer kommunens innbyggere til å ikke presse vannforsyningssystemet mer enn nøvendig i tiden framover. Tirsdag morgen krysser byingeniøren fingrene for at det ikke skjer noen større hendelser under streiken.

— Foreløpig så putrer og går det, men det er såvidt, sier han.

Skrekkscenario

- Hva er skrekkscenariet for deres del?

— Skrekkscenarioet er en stor vannlekkasje, lik den vi hadde i Vågsbygd tidligere. En slik hendelse krever mye ressurser og man kan fort miste mye vann, forteller han.

Et annet scenario som byingeniøren ikke ønsker seg på arbeidslisten mens streiken pågår er feil på renseanlegget som fører til at kloakken går ut i fjorden.

— Det vil jo heller ikke være noen god opplevelse, konkluderer han.

Varer ut sommeren

Vanningsgrestriksjonene som nå er innført vil vare ut sommeren.

— Vi har nok vann i magasinene, men det er når man skal få nok vann fram til alle samtidig at det kan bli problematisk, sier han. og oppfordrer folk til å tenke over hvor ofte og mye de vanner.

— Det er ikke behov for å vanne hagen hver dag, poengterer han.

Reglene for vanning i tiden fremover er som følger: Reglene for hagevanning gjelder bruk av vannspreder. Det er i tillegg kun tillatt å bruke én spreder.

På datoer med ulike tall (1, 3, 5 osv.) er det tillatt å vanne på eiendommer som har ulike husnummer (1, 3, 5 osv.). På datoer med like tall (2, 4, 6 osv.) er det tillatt å vanne på eiendommer som har like husnummer (2, 4, 6 osv.). På eiendommer som ikke har husnummer gjelder bruksnummeret.

Det er kun lov å vanne mellom klokken 19.00 og klokken 23.00. Reglene gjelder for hele kommunen.