AGDER: Politiet ber nå båteiere om å holde et ekstra godt øye med båtene sine. Oppfordringen kommer etter flere båttyverier den siste halvannen uka.

— Lørdag ble tre utlendinger observert mens de fotograferte båter i Tvedestrand. De stakk fra stedet da de ble oppdaget, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre.

Fotograferte båter

Søndag ble det på nytt oppdaget tre personer som fotograferte dyre båter i Risør, og på torsdag ble tre personer overraket mens de fotograferte båter i Krossen båthavn i Lillesand.

— Vi er ikke sikre på om det er de samme personene, men vi mistenker at det er snakk om organisert kriminalitet, sier Mæhre til Fædrelandsvennen.

Politiet sitter på flere opplysninger, men vil ikke gå ut med disse ennå.

— Vi er redde for at dette kan føre til feilaktige tips fra publikum. Det er et visst usikkerhetsmoment rundt disse opplysningene, sier Ingrid Mæhre.

Stjal båtmotorer

Natt til fredag var det innbrudd i Bjørlykke bygg- og båtopplag i Lillesand. Åtte båtmotorer på 250 hester til 20 hester ble stjålet. En patrulje og krimteknikere rykket ut til stedet. Til sammen hadde de en verdi på over en million kroner.

Ingrid Mæhre ber folk om å passe ekstra godt på båtene sine.

— Jeg har hatt veldig mye jobb med båttyverier den siste halvannen uka. Jeg vil oppfordre båthavnene til å sette i gang vakthold tidligere i år, sier hun.

Det er ikke bare dyre båter og båtmotorer som må voktes godt.

— Fra Bjørlykek stjal de båter ned i 20 hester, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre.