ARENDAL: — Vi fikk beskjed for fem minutter siden fra Liv (Kjell Haltorps kone). Kjell er sluppet fri, forteller pastorens svigerdatter Vanja Haltorp på telefon fra Fevik.

Det var avisen Norge i dag som fredag meldte at den kjente pastoren fra Arendal ble arrestert da han ankom Amman i Jordan fredag.

— Vi har ikke fått snakket med ham selv ennå, men Liv har snakket med ham, forteller Vanja Haltorp.

Kjell Haltorp var i Jordan for sin egen misjonsorganisasjon Reach the Nations, som han etablerte etter at han sluttet som pastor i Sørlandskirken i Arendal i 2003. OrganisasjonenReach the Nations driver misjonsvirksomhet i Midt-Østen, og støtter menigheter i Syria, Jordan, Irak og Israel.

Haltorp besøker jevnlig menighetene.

8000 i bot

Til avisen Dagen sier Haltorp at han måtte betale en bot på 8000 kroner før han slapp fri. Han forklarer at et er en eldre sak som var årsaken til arrestasjonen:

– Jeg ble arrestert for ett år siden på grunn av en bok jeg hadde med meg på norsk og arabisk som heter «Veien til Gud». Men da ble jeg frikjent. Det viste seg imidlertid at saken ikke var fullført, så denne gangen arresterte de meg med en gang jeg landet i Amman.

Haltorp forteller til avisen at han har fått god kontakt med fangene i fengselet. Han er flyttet flere ganger. Natten tilbragte han i en celle med åtte andre personer.