OSLO: — Alt gikk veldig bra. Selv var jeg ute et lite ærend, og kom tilbake til et evakuert storting. Jeg ble evakuert med videre, og får vite at folk her er litt shaky. Det var et ganske kraftig drønn og røykutvikling i stortingsbygningen. Før ville nok de fleste tenkt mindre dramatisk om slike ting. Men med alt som har skjedd i vårt eget land og andre steder den siste tiden, så tenker mange på alvoret. Og de som var nærmest kjenner seg nok litt shaky, sier Vest-Agder KrFs stortingsrepresentant Dagrun Eriksen til Fædrelandsvennen.

Stortingsrepresentant Dagrun Eriksen. Foto: Ivan Kverme

Hun forteller at representantene raskt fikk beskjed om at smellet ikke var alvorlig.— Nå har vi fått beskjed på sms om at det var en kortslutning i et teknisk rom i kjelleren, forteller Eriksen.

Evakueringen kan imidlertid få uventede problemer for stortingsrepresentanten:

— Jeg skulle til Sørlandet i dag, og skal se Evita i morgen. Men bilnøklene er på kontoret og bilen i stortingsgarasjen. Og Stortinget er fortsatt evakuert. Så her kan det bli en liten forsinkelse, sier Eriksen.

- Viser manglende handlekraft

— Smellet i dag får meg til å tenke på at de fortsatt ikke har klart å stenge for trafikk rundt Stortinget. Det er dårlig handlekraft.

Det sier Fremskrittspartiets stortingsrepresentant fra Vest-Agder, Henning Skumsvoll, som er trygt hjemme på Lista, når Fædrelandsvennen snakker med ham.

— Jeg har fått sms om situasjonen, og heldigvis var det ikke noe alvorlig. Det var også svært få folk i Stortinget i dag, ettersom Arbeiderpartiet har begynt sitt landsmøte, sier Skumsvoll.

— Hva tenker du om det som skjedde i Oslo i dag?

— Jeg kan ikke fatte eller begripe at man fortsatt tillater at biler kjører rundt Stortinget. I lys av det som skjedde for to år siden, er det sagt at den skal stenges. Det burde kunne gjøres raskt. Men det har de ikke klart. Det går ualminnelig seint. Og det får meg til å tenke på Grubbegata, og den mangelen på handlekraft som ble utvist der. Jeg skjønner ikke at det skal ta to år å stenge av et kvartal for trafikk. Selv om jeg opplever at det er trygt på Stortinget, så er ingenting sikkert lenger. En stengning vil gjøre det sikrere, sier Skumsvoll.