KVARSTEINS FØRSTE: Der låven til Bernhard Moseidjord sto kommer Kvarsteins aller første leillighetsbygg. Neste sommer er åtte leiligheter innflyttingsklare. Foto: Odd-Inge R nning Uleberg

VENNESLA: Det er Kjellemo Bygg, Heisel Bygg og Rune Eriksen (Go-biten Kiosk) som har kjøpt låven av Bernhard Moseidjord og søsken for 3,2 millioner kroner og som står bak leilighetsprosjektet.

18-19 millioner

— Vi skal bruke 18-19 millioner kroner på dette. Halvparten av leilighetene er allerede solgt. En av toppleilighetene til 4,1 millioner har allerede blitt omsatt, forteller Tor Kjellemo i Kjellemo Bygg.

Eier-trioen har fått Vef Entrepenør til å bygge "blokka" eller leilighetsbygget som settes opp i tre. Låven er allerede revet, og tomta er gravd ut. Under "blokka" kommer parkeringskjeller.

— Vi driver med bygging selv, men hadde ikke kompetanse til et så stort prosjekt. Derfor leier vi inn. Det er vi fornøyd med, sier Kjellemo.

Trend å bygge om

At gamle låver bygges om eller rives til fordel for leiligheter, tror Kjellemo vi vil se mer av.

— Mange landbruksbygninger står nærmest ubrukt. I sentrale områder kan disse erstattes med leiligheter. På Kvarstein har vi hatt noen firemannsboliger, men dette er første leilighetsprosjektet. Interessen er stor. Du skal ikke se bort fra at det kommer flere, sier Kjellemo.

— Har dere større planer?

— Det kan godt være, ler Kjellemo.