GJERSTAD: To personer ble natt til onsdag pågrepet etter skyting på en fest i Gjerstad kommune i Aust-Agder. Agder politidistrikt fikk inn melding klokken 23.48 om at det hadde vært en skyteepisode på en adresse i Gjerstad.

— Bevæpnet politi ble sendt til stedet. Flere skudd skal være avfyrt ved et privat hus, men ingen personer er skadd, opplyser Agder polidistrikt på Twitter.

— Vi fikk melding om en skyteepisode og rykket ut med bevæpnede mannskaper. Vi tok først kontroll over dette åstedet, og fikk noen flere opplysninger. Det ledet oss frem til et hus ikke langt derfra hvor vi pågrep to menn, sier operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til VG.

Pågripelsen foregikk uten dramatikk, og ingen kom til skade under skytingen.

Ifølge vitner på stedet VGhar snakket med, skal en person ha dukketopp med et våpen og skutt inne i boligen hvor flere andre var samlet til en privat nyttårsfest. Politiet ønsker ikke å si noe mer om bakgrunnen for skytingen, eller hva slags våpen som ble brukt.

— Åstedet har blitt undersøkt av kriminalteknikere. Personene er kjørt til arresten, hvor vi i løpet av dagen vil gjennomføre avhør av personene, sier operasjonsleder, Jon Kvitne, til Fædrelandsvennen.

De pågrepne ble kjørt til arresten i Arendal. Åstedet har nå blitt undersøkt av kriminalteknikere.