KRISTIANSAND: — Det dekker knapt utgiftene til tannlege, tapt arbeidsfortjeneste og taxi til legevakten. Samtidig, hva betyr pengene? Jeg skulle heller sett at de gikk til å styrke politiet slik at de kunne gjøre en bedre jobb, sier Geir Salvesen (46) til Fædrelandsvennen.

I august 2011 ble han brutalt sparket ned utenfor 7-eleven. To vektere og et vitne så voldsepisoden. Men vitnet trakk seg og vekterne nølte i avhør. Politiet hentet heller ikke ut overvåkningsbilder. Dermed ble saken henlagt. Søknaden om voldsoffererstatning endte med 20.000 kroner.

— Det er en billig måte å kjøpe seg ut av et problem på. Man klarer ikke å yte offeret rettferdighet ved å dømme de skyldige. Derfor utbetaler man i stedet en erstatning. Det kan sammenlignes med dugnad i idretten. Foreldre betaler for fritak, sier Salvesen.

Ordfører Arvid Grundekjøn inviterte Salvesen til en lang samtale etter omtalen i Fædrelandsvennen. Han har blitt nedringt av voldsofre i samme situasjon.

— Jeg har hatt 30-40 henvendelser fra folk med lignende historier. Det er ille at man ikke kan føle seg trygg. Det er et samfunnsproblem som man må ta på alvor, sier Salvesen.