KRISTIANSAND: Hele 220 personer løp Terrengkarusellen for første gang torsdag. Tre av dem var kollegaene Kaspara Aamodt (27), Lillian Aamodt (32) og Janne Lund (27).

— Lillian og jeg ønsker å løpe halvmaraton i Oslo Maraton i september, derfor deltar vi her som et steg på veien for å klare det, avslører Aamodt.

Arbeidskollegaene ved Samfundets Skole er glade for at Terrengkarusellen blir arrangert, og opplevelsen de fikk i løpet, frister dem til å delta ved neste anledning.

STRÅLTE: Janne Lund (t.v) og Kaspara Aamodt (t.h) la inn en sluttspurt og strålte da de kom i mål. De bruker Terrengkarusellen som trening til Oslo Maraton. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

— Det er veldig motiverende at disse løpene blir arrangert, da blir det lettere å trene på veien mot Oslo Maraton. Jeg kommer nok til å delta flere ganger, sier Aamodt, mens Janne Lund nikker bekreftende.

- Ikke så gøy

— Men, jeg kommer ikke til å legge meg i hardtrening selv om jeg skal springe halvmaraton. Derfor hjelper Terrengkarusellen bra på, sier Aamodt.

- Hvorfor ikke løper dere å løpe?

— Liker og liker, vi synes egentlig ikke løping er så gøy. Men det er behagelig for kroppen, og jeg synes det er "digg" å løpe ute på mykt underlag, ler Lund..

Det var ikke bare de tre arbeidskollegaene som debuterte i Terrengkarusellen torsdag. Kristine Trydal (49), som har deltatt tidligere, hadde dratt med seg venninnen Marit Rosåsen (52) ut i løypa.

— Vi syntes det var så gøy at vi tok en ekstra runde. Dette er et utrolig bra arrangement, stråler Rosåsen.

Damene tok det rolig og gikk hele løypa denne gangen. Men opplevelsen ga mersmak, og de skal lokke med seg flere venninner neste gang.

— Vi slår to fluer i en smekk og får trim og sosialt samvær i Terrengkarusellen, sier Trydal.

- En flott tradisjon

VANT: Karolis Lazdauskas fra Litauen vant herreklassen og liker veldig godt Terrengkarusellen Foto: Odd-Sølve I. Grannes

I herreklassen var det Karolis Lazdauskas fra Litauen som stakk av med seieren. Han løp den 3,2 kilometer lange løypa på 10,25. Litaueren hyller også Terrengkarusellen.— Dette er en veldig fin tradisjon. Jeg skulle ønske vi hadde noe lignende hjemme i Lituaen, sier Lazdauskas, som var fornøyd med å vinne.

I kvinneklassen vant Helga Birgit Bjørnarå.

PS! Fullstendig resultatliste finner du på fvn.no fredag.