KRISTIANSAND: — Morgenflyet fra København til Kjevik ble innstilt. Det skyldes rett og slett masse tåke i hele Skandinavia og Nord-Europa, sier Therese Edvardsen, seniorkonsulent hos SAS på Kjevik.

Tirsdag formiddag var flyene til Oslo og København, som skulle gått mellom 09.35 og 10.30, mellom 25 og 30 minutter forsinket. København-flyet til Kjevik i morges, ble innstilt. Men København-flyet fra Kjevik til København, gikk noe forsinket i formiddag.

— Vi fikk inn et fly fra Malmø som erstattet det flyet som skulle ha kommet fra København. Det går foreløpig grit å ta av fra Kjevik, men tåken i Europa skaper forsinkelser i flytrafikken som kan få ringvirkninger for oss, sier Edvardsen.

Tirsdag ettermiddag er det ingen forsinkelser ut fra Kjevik. Flyet fra Oslo, som skulle landet 15.20, er 20 minutter forsinket.

Trolig ikke kansellering

Hun ber folk følge med på sine avganger via Avinors hjemmesider.

— Mest sannsynlig kansellerer vi ikke noe herfra, men mye tåke ellers i Europa kan skape problemer, sier Edvardsen.

Tetner tåka seg til enda mer, kan det bli problemer også på Kjevik.

— Vi viil gjerne ha tåka litt lettere, slik at hverdagen blir lettere for oss. Hvis tåka blir tettere utover, kan vi få problemer. Men folk må forholde seg til de oppsatte avgangene som normalt, sier Jan B. Thorsen, driftssjef ved Kristiansand lufthavn Kjevik.

Driftssjef i Kristiansand Havn, Thomas Granfeldt, opplyser at havnetrafikken går som normalt.

— Tåke skal ikke skape problemer eller utfordringer for skipsfarten. Kristiansand havn har en av Norges reneste farvann, sier Granfeldt.

Blir liggende

Vakthavende meteorolog Nina Pedersen ved Meteorologisk institutt kan ikke love at tåka letter med det første.

— Tåken blir liggende så lenge vi får sørlig luft. I morgen ettermiddag kan det se ut som vinden dreier til sørvest, slik at det kan lette litt. Men så kommer det inn et nytt lavtrykk med sørlig luft i morgen kveld. Da kan det bli dårlig sikt igjen, sier Pedersen.

Ut fra radaren ser hun at tåka ligger på hele Sørøst-landet, så langt nord som til Trysil. På Sola flyplass ser det ikke ut til å være tåke, og på Vestlandet er det bygevær og vind som regjerer.

— Det kan hende dere får litt opphold mellom lavtrykkene, men jeg tør ikke love sol. Hvis den viser seg, blir det kanskje en veldig kortvarig glede, sier Pedersen.