MANDAL: — Vi er overrasket over at tallene fortsetter å stige. Noe av grunnen er selvsagt at Adolph Tidemands bro, som åpnet i april, gjør adkomsten til Buen enda enklere, sier kulturhussjef Alfred Solgaard.

Buen kulturhus åpnet sine dører 2. februar i fjor og registrerte vel 130.000 mennesker innom huset i de første 11 månedene.

— Vårt store mål for første år ble oppnådd allerede 19. oktober, da besøkende nummer 100.000 spaserte inn dørene, forteller Solgaard.

Spenning

Han sier at det har vært spenning knyttet til om besøkstallene i åpningsåret bare skyldtes nyhetens interesse, eller om de gode tallene ville vedvare.

— Når vi nå oppsummerer perioden fra februar til utgangen av juni, og sammenlikner med tilsvarende periode for åpningsåret, registrerer vi noe over 25 prosent økning i besøket, sier Solgaard.

Han tror serveringstilbudet fra Buen Servering har økt attraktiviteten til kulturhuset.

Økte besøkstall

— Aller mest gledelig er likevel utviklingen i besøkstallene til kulturarrangementene. Registrert økning i billettsalg på våre scener er åtte prosent, kinobesøket har økt med 19 prosent, mens besøkstilstrømningen til vårt nye bibliotek har økt med nesten 24 prosent, sier Alfred Solgaard.