— Hva opplevde dere?

— Vi var mest i hovedstaden Managua, men reiste også mye rundt. Blant annet til Estelí og Granada. Sistnevnte, en flott by med godt bevarte hus i kolonistil. Vi så vulkan, badet i lagune og besøkte flere naturreservater. En dag var vi også ved Stillehavskysten. Vi besøkte Redd Barna og flere naturvernorganisasjoner. Men vi var en god del på skolen, der vi hadde timer. Jeg bodde hos to forskjellige vertsfamilier, noe som ga et godt innblikk i kulturen.

— Hva gjorde størst inntrykk?

— Det å se hvor forskjellig alt er. Men samtidig så mange likheter mellom ungdommen der og oss.

Mer Sør-Amerika

— Vil du tilbake?

— Veldig gjerne. Nicaragua var et helt fantastisk land. Alle var så gjestfrie. Tror jeg vil på en rundreise i Sør-Amerika etter videregående. Spesielt siden jeg skal bo i Argentina neste år.

— Argentina?

— Jeg reiser som utvekslingsstudent gjennom AFS. Vet ikke hvor ennå, for jeg har ikke fått vertsfamilie. Om det blir i det tropiske nord, i midten der det er tørt eller i det kalde sør, aner jeg ikke.

— De fleste utveklingsstudenter reiser til USA.

— På skolen lærer vi engelsk. Men i Argentina snakkes det spansk. Nå kan jeg lære å snakke det flytende. Spansk er et verdensspråk, og viktig å kunne i framtida. Og søramerikansk kultur er interessant. Jeg ville gjøre noe annerledes og spennende, ikke bare reise til USA fordi det er "trygt" og siden mange andre gjør det.

Må søke

— Hvordan kom du med på Nord-Sør-prosjektet?

— Vi måtte først skrive en søknad. Halvparten ble plukket ut til intervju. Av disse ble seks stykker valgt ut.

— Siden dette er utveksling blir det gjenbesøk?

— I september var en gruppe elever fra Nicaragua her i Kristiansand.

Usikker på studier

— Hva gjør du etter videregående?

— Jeg har lyst på en jobb der jeg kan reise. Kanskje skal jeg studere journalistikk, statsvitenskap eller psykologi, men er usikker.

— Fritiden?

— Ved siden av skolen jobber jeg på Drømmeplassen. Trives godt. Så danser jeg på Samsen en gang i uka. Det er gøy og sosialt. Ellers er jeg med venner, går på kafé og kino. Tidligere holdt jeg på med teater, gikk på musikallinja på kulturskolen.