HÆGEBOSTAD/MIDTØSTEN: Natt til sist mandag kom konfirmantene fra Hægebostad hjem fra en tur som ble ganske annerledes enn den de først forberedte seg på.

Ikke ble det noe av plan B heller, en hyttetur til Hekkfjell.

I stedet har ungdommene besøkt Israel og Vestbredden. De har sett Jesu fødested i Betlehem, badet i Dødehavet, vandret til Jeriko, gikk fjelltur i Galilea og fulgte veien Jesus gikk da han bar sitt kors, Via Dolorosa i Jerusalem.

— Turen gikk ikke helt som opprinnelig planlagt, rapporterer reiseleder Bernt Rune Sandrib.

Han er til daglig sogneprest i Hægebostad, og mannen som fikk ideen da Evjetun ikke hadde plass.

— Jeg spilte den i all hemmelighet ut for menighetsråd, foreldre og et behjelpelig reisebyrå, rapporterer presten.

Noe ganske annet

I stedet for skiturer på Evje, fikk 13 ungdommer og åtte voksne fra Hægebostad samling ved Jordan-elva, kameltur i solnedgang, trafikkork ved Damaskusporten, vandring til Jeriko, fisketur på Genesaretsjøen, svømmetur i Dødehavet og drosjetur til Oljeberget.

— Vi besøkte også Caspari Center som Israelsmisjonen driver i Jerusalem. Der møtte vi israelsk ungdom av ulik etnisk bakgrunn i et prosjekt som heter Bridge Builders, og fikk et viktig innblikk i deres livssituasjon i et konfliktområde, poengterer Sandrib.

Alt dette, og atskillig mer, kan leses på en dertil opprettet Facebook-side som heter Konfirmanttur til Israel 2013. Ble det en kostbar tur?

— Egentlig ikke, etter at jeg skjerpet kollekten og fikk med et par lokale sponsorer. Foreldrene som var med, betalte fra egne lommer.

— Hvor drar du med neste års konfirmanter?

— Evjetun er bestilt.