ARENDAL: Det var på bakgrunn av at arendalitten i fjor sommer ble tatt to ganger for fyllekjøring med en 31 fots stor cabincruiser, at Aust-Agder tingrett fradømte ham retten til å kjøre båt i 12 måneder. Retten mente at både sjøsikkerheten og allmenne hensyn, tilsa at 45-åringen blir nektet å føre båt for en periode.

Siden domfelte er født før 1981 trenger han i utgangspunktet ikke ha båtførerbevis, men med fradømt førerrett må han avlegge og bestå båtførerprøven før han igjen får lov til å sette seg ved roret.

Stor båt

Aust-Agder tingrett fant også 45-åringen skyldig i å ha kjørt den nesten fire tonn tunge cabincruiseren i planende fart i indre havn i Arendal, der det er fem knops fartsgrense. Råkjøringen skjedde tre ganger, og ved ett av tilfellene stakk han fra politibåten som signaliserte med blålys.

I retten forklarte 45-åringen hvorfor han nattestid kjørte fra politiet i 20 knops fart. Det skyldtes både at han var irritert over så ofte å bli stoppet av lovens håndhever, og at det på det aktuelle tidspunktet var kaos i livet hans.

Betinget fengsel

45-åringen ble også funnet skyldig i å ha kjørt bil uten å ha gyldig førerkort og for fyllebråk. Foruten å bli fradømt retten til å kjøre båt, ble han dømt til 30 dagers betinget fengsel og 5000 kroner i bot.

Domfeltes helse var hovedgrunnen for at han slipper å sone fengselsstraffen.