KRISTIANSAND: Det er Jonas Ånestrand og hans kone som står bak nettstedet Sportdate. De traff selv hverandre via internett, og det var på bakgrunn av egne erfaringer de gjorde på nettdating at de bestemte seg for å lage en møteplass for de som er glad i å trene.

— Vi følte selv at det var vanskelig å finne noen ordentlig match når vi søkte etter mulige partnere. Mange var heller ikke helt den de utgav seg for å være. Å finne noen som var glad i holde seg i form, var som å famle i blinde på de store møteplassene på nett, sier han.

sportsdate-jonas 1.jpg

I 2010 startet paret Sportdate i Sverige. På tampen av 2011 ble det lansert Norge. Nå teller de over 30.000 medlemmer. Og det er i Norge at medlemstallet vokser raskest.— Vi har over 6000 medlemmer i Norge, og det kommer nye hele tiden, sier han.

Opplegget på Sportdate er som på de fleste andre møtesteder på nettet. Man oppretter en profil med personlig informasjon. Når man er blitt medlem, kan man søke seg fram til personer som matcher ens egen profil og ta kontakt med dem via en chat-funksjon eller mail.

— Forskjellen ligger jo først og fremst i at vi har samlet alle de treningsglade, single menneskene på en plass, sier han.

Ånestrand som selv er utdannet fysioterapeut og personlig trener, forteller at de har medlemmer i alle aldrer.

— Vi har medlemmer fra 18 til 90 år faktisk. Og jeg har inntrykk av det nesten er likt fordelt mellom de som går ut med at de ønsker å treffe en potensiell kjæreste, og de som bare ønsker noen å trene med, sier han.