AGDER: — Vi er fullt klar over, og har signalisert gjennom media og internt, at Trybakken var et godt trafikksikkerhetstiltak, men kunne gi vinterutfordringer på grunn av smal vei, sier veisjef Johan Mjaaland.

Før vinteren satte inn ble det ene feltet stengt og erstattet med midtdeler. Resultatet er potensielle problemer på vinteren.

I natt måtte det settes inn tyngre redskap, som veihøvel eller hjullaster, for å sikre at vogntog ikke ble stående fast.

Veisjefen oppsummerer natta som grei.— Langs kysten, som er kritisk, har det stort sett gått greit. Som vanlig er det litt problemer i Nulandsbakken, litt i Vatnebakken, Trybakken og litt ved Fidjane. Det er ingen overraskelse, men vi har hatt folk uten siden 04.30, sier Mjaaland.

Veivesenets folk har gjennom natta kontrollert kjøretøy som skulle ut på E 39. Likevel er minst seks vogntog blitt stående i løpet av natta.

— Når det snør, slik det gjorde i 05-08-tiden, i kombinasjon med vind så klarer man ikke å holde svart asfalt. Det er et krav på hovedveinettet om at det noen timer etter snøfall skal være svart vei. Nå ser det helt greit ut, med svart vei på E 39, sier Mjaaland ved 09.30-tiden.