AGDER: — Vi skal åpne stolheisen for første gang og er selvsagt veldig spente, sier Jan Wojtaszek, daglig leder ved Brokke alpinsenter i Valle. Han kan by på 75 cm snø, mellom seks og åtte minusgrader og åpne bakker. Den nye stolheisen som skal frakte skifolket til topps har en kapasitet på 1500 mennesker i timen, men vil neppe gå for fullt fra start. Likevel tror Wojtaszek det vil bli veldig bra.

— Vi tester og tester og overlater ingenting til tilfeldighetene, forteller han.

Vinterstemning: 80-90 cm snø og fritt fram for skilek i både alpinanlegg og langrennsløyper på Bortelid. Bildet er fra forrige helg. Foto: Odd Arne Nomedal

Også på Ljosland går de helgen lyst i møte. Der meldes det om over en meter snø på toppen og fine forhold i bakken. Anlegget er åpent lørdag og søndag.— Det er også kjørt opp skiløyper her, men usikre vann har gjort det litt mer utfordrende enn vanlig. Vi tror likevel det blir gode muligheter for langrennsfolket til å få testet skiene, sier daglig leder Gunvor Ljosland.

Odd Tryland ved Bortelid alpinsenter har 80-90 cm snø å by på og er godt fornøyd med situasjonen ved alpinsenteret. Alle bakker er åpne. Ved Eikerapen er snødybden noe mindre.

— Takket være kunstsnø kan vi holde åpent i helgen. Vi har rundt 50 cm snø, og har et håp om å kunne produsere mer henimot lørdag. I likhet med de andre skisentrene venter vi på enda mer kulde og snø, sier driftsleder Kenneth Abrahamsen.

På Hovden er ikke snømangel noe problem akkurat nå. Der meldes det om drømmeforhold med 10 cm nysnø som falt i går, og pudderføre. I går var det mye vind som var den største utfordringen, men daglig leder Sture Pilegård tror det blir supre forhold i helgen.

— Vi har håp om sol og rundt 10 minusgrader. Hvis det blir reprise av forrige helg, blir det glimrende. Snødybden varierer, men i snitt er det rundt 80 cm, sier Pilegård.